Štipendije

ŠOS objavlja razpis za denarno pomoč študentom, ki imajo težave zaradi COVID-19

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) in organizacijske oblike ŠOS v sodelovanju s Fundacijo Študentski tolar objavljajo poziv za dodelitev nepovratne denarne pomoči ob izbruhu koronavirusa.

Namen poziva

Namen poziva je reševanje trenutne socialne stiske študentov, ki je nastala kot posledica izbruha koronavirusa in onemogočenega opravljanja začasnega in občasnega dela dijakov in študentov (študentskega dela).

Cilj poziva

Cilj poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči prosilcem, ki izpolnjujejo pogoje in merila iz tega poziva in so na njem izbrani ter s tem prispevati k izboljšanju socialnega položaja študentov v stiski.

Denarno pomoč prejmejo študenti, ki so jih ukrepi proti širjenju COVID-19 najbolj prizadeli.

Predmet poziva

Predmet poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči študentom v socialni stiski, in sicer v višini 150,00 €. Sredstva za denarno pomoč na pozivu so pridobljena iz naslova ŠOS, Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) in študentskih organizacij lokalnih skupnosti. Te so k zbiranju sredstev pozvale tudi druge pravne osebe in državljane Republike Slovenije.

Ta sredstva se zbirajo na računu Fundacije Študentski tolar, ustanove ŠOU v Ljubljani. Ta s svojim znanjem in izkušnjami sodeluje pri izvedbi poziva. Študentska organizacija Slovenije bo vsak konec tedna sporočala višino zbranih sredstev minulega tedna za izvedbo tega poziva. Organizacijske oblike ŠOS so za izvedbo tega poziva namenile sredstva v višini najmanj 25.000,00 €.

Naslovnik poziva

Naslovnik poziva je Študentska organizacija Slovenije. Ta pri izvedbi poziva sodeluje s Fundacijo Študentski tolar in zgoraj omenjenimi študentskimi organizacijami univerz ter študentskimi organizacijami lokalnih skupnosti.

Kliknite na označeno besedilo, da vidite celotno besedilo razpisa in prijavni obrazec.

 

ikona pisec Študentska organizacija Slovenije – ŠOS
ikona fotograf Pixabay

Sorodni članki

Back to top button