Kultura

Oboževalci v odprtem pismu prosijo za zamik premiere novega Bonda

Oboževalci franšize o tajnem agentu Jamesu Bondu naprošajo producente, naj zaradi koronavirusa zamaknejo njegov prihod v kina. Nova bondiada, naslovljena Ni čas za smrt, naj bi premiere po svetu doživela v začetku aprila, oboževalci pa zaradi strahu pred virusom naprošajo njen zamik na poletje.*

V odprtem pismu z naslovom Ni čas za neodločnost sta James Page in David Leigh. Ustanovitelja spletnih strani MI6 Confidential in The James Bond Dossier. V imenu oboževalcev producente filma opomnila, da je trenutno po vsem svetu čas za skrb za javno zdravje. Zdravje naj bo postavljeno nad marketinško predvidene datume premier.

Opomnila sta, da je ravno ob napovedani premieri filma Ni čas za smrt v ZDA predviden tudi vrhunec koronavirusa. “Obstaja velika možnost, da bodo v začetku aprila kinematografi zaprti oziroma se bo za njihov obisk odločilo izjemno malo gledalcev. In četudi v državi ne bi uvedli posebnih ukrepov in bodo kini odprti, se je treba, tako kot M v Skyfall, vprašati: Kako varno se počutite,” sta med drugim zapisala.

Še posebno skrb pa sta namenila britanski premieri, napovedani za 31. marec, ki naj bi se je v londonski dvorani Royal Albert Hall po pričakovanjih udeležilo 5000 gledalcev. “Zgolj ena oseba, pri kateri simptomi bolezni morebiti še niso čisto razviti, lahko okuži ostale,” so razmišljali.

Oboževalci so presodili, da zamik premiere nove bondiade v poletni čas, ko se bo po mnenju strokovnjakov širjenje virusa umirilo, ne bi bistveno vplival na producente in vse vpletene. “Gre zgolj za film. Zdravje in dobrobit oboževalcev po svetu in njihovih družin je pomembnejše. Štiri leta smo čakali na ta film. Še nekaj dodatnih mesecev ne bo vplivalo na njegovo kakovost in bo še pripomoglo k zaslužku filmskih blagajn za zadnji hura Daniela Craiga,” med drugim piše v pismu. Producenti se še niso odzvali.

So pa filmski analitiki že namignili, da bi se lahko letos samo zaradi koronavirusa v filmske blagajne steklo pet milijard ameriških dolarjev manj, saj so že sedaj zaradi virusa zaprli številne kinematografe na Kitajskem, v Južni Koreji in Italiji.

 

 STA
 Pixabay

*4. marca (GMT-8) je Metro-Goldwyn-Mayer objavil, da bo premiero filma prestavil na 12. novembra 2020.

Sorodni članki

Back to top button