KulturaPriložnosti

Vstopi v zakulisje umetnosti in postani prostovoljec na Borštnikovem srečanju!

Si pripravljen_a na nepozabno izkušnjo, polno umetnosti, kulture in izjemnih izkušenj? Se želiš poglobiti v skrivnosti zaodrja, sodelovati pri pripravah in pomagati pri ustvarjanju nepogrešljive podpore za uspešno izvedbo festivala? Želiš postati del ekipe najprestižnejšega slovenskega gledališkega festivala, ki bo med 5. in 18. junijem 2023 že 58. zavladal štajerski prestolnici?

Borštnikovo srečanje – praznik gledališke ustvarjalnosti!

Borštnikovo srečanje je najstarejši slovenski gledališki festival, ki že več kot pol stoletja navdušuje, bogati in vsako leto znova v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru začara slovenski gledališki in kulturni prostor.

Festival prinaša izjemno raznolik program, ki zajema izbrane predstave tako slovenskih institucionalnih kot tudi nevladnih producentov, vključenih v tekmovalni in spremljevalni program. Ob tem potekajo tudi vrhunske gledališke predstave iz tujine, navdihujoča usposabljanja, kreativne delavnice in aktivnosti za razvoj občinstev, izvirno študentsko gledališče ter strokovni dogodki v sodelovanju s priznanimi slovenskimi in tujimi organizatorji.

Ta edinstven dogodek, ki traja štirinajst dni, privablja občinstvo iz vseh koncev in krajev. Med obiskovalci srečamo tako domače gledališke navdušence kot tudi mednarodno priznane selektorje festivalov, umetniške in programske vodje …

Pridruži se festivalski ekipi in doživi čarobnost gledališča v vsej svoji veličini. Postani del zgodbe Borštnikovega srečanja!

borštnikovo srečanje, prostovoljci

Kakšne veščine v tebi prebudi sodelovanje?

 • Strast do gledališča in kulture, drame, plesa, glasbe. Borštnikovo srečanje je preplet izjemnih kulturnih dogodkov, ki predstavljajo vrhunce slovenske gledališke ustvarjalnosti.
 • Zanesljivost in odgovornost. Festival je izjemno dinamičen in ponuja veliko priložnosti, da se izkažeš kot zanesljiv član ekipe, na katerega lahko vsi računajo.
 • Komunikativnost in prijaznost. Vsakodneven stik z obiskovalci, umetniki in ostalimi sodelujočimi je priložnost za izkazovanje prijaznosti, komunikativnosti in dobrih medsebojnih odnosov.
 • Fleksibilnost. Enkrat tukaj in zdaj, drugič tam in takrat – razgiban urnik, različne lokacije in številna delovna okolja so odlična podlaga za urjenje tvoje fleksibilnosti.

Kaj je tisto, kar ostane za zmeraj?

 • Izjemna izkušnja. Sodelovanje na Borštnikovem srečanju ti omogoča, da od blizu doživiš vrhunsko gledališko umetnost, spoznaš kreativne in strastne ljudi ter pridobiš neprecenljive izkušnje.
 • Mreženje. Ponuja se ti priložnost vzpostaviti stik z umetniki, gledališkimi profesionalci in ostalimi prostovoljci, kar ti bo zagotovo koristilo tako pri osebnem kot tudi kariernem razvoju.
 • Priložnost za tvoj prispevek. Tvoja dobra energija, neprecenljiva pomoč in angažma bosta nepogrešljiva za uspešno izvedbo festivala.
 • Nepozabno doživetje. Področja prostovoljskega dela so raznolika (delo v zaodrju, na informacijski točki, na razstavi, pri pripravi prostorov za pogovore, pogostitve, konference, pomoč pri sprejemu in spremljanju gostov ter nastopajočih…), prav vsa pa prinašajo neprecenljive izkušnje, ki ti bodo za vedno ostale v spominu.ma
borštnikovo srečanje
Pridruži se festivalskemu vrvežu in postani Borštnikov prostovoljec!

 Kaj prostovoljcem ponuja Festival Borštnikovo srečanje?

 • Sklenjen dogovor o prostovoljskem delu,
 • zavarovanje v času opravljanja prostovoljskega dela,
 • potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu z navedbo ur in opisa del, ki ga lahko uporabite kot referenco,
 • mentorsko podporo in pomoč,
 • povrnjene potne stroške v višini mesečne vozovnice za mestni avtobusni prevoz (30,00 €),
 • povrnjene stroške za prehrano v primeru več kot 4 urnega strnjenega prostovoljskega dela na dan v višini 6,60 EUR,
 • brezplačen ogled nekaterih gledaliških predstav v okviru festivalskega programa,
 • brezplačno udeležbo na ostalih aktivnostih festivala, druženja ter mnogo festivalskih izkušenj, ki ti bodo še leta ostala v spominu.

Festivalsko dogajanje se odvija skozi ves dan, kar pomeni, da je urnik dela prilagodljiv. Pomoč na festivalu pa bo potrebna že kakšen teden pred začetkom festivala.

Ne zamudi priložnosti, ki te popelje v čaroben svet gledališkega ustvarjanja, izkušenj (so)kreiranja zanimivih gledaliških dni, sodelovanja z mnogimi znanimi umetniki …

Pogoj za sodelovanje je starost 18 let. Prijave zbirajo do ponedeljka, 15. maja 2023. Uvodno srečanje za vse prostovoljce bo organizirano pred pričetkom festivala.

Za vsa morebitna vprašanja in informacije so vam z veseljem na voljo na elektronskem naslovu prostovoljci@borstnikovo.si.

Borštnikovo srečanje
Borštnikovo srečanje

Sorodni članki

Back to top button