Prehrana

Obrok kot iz risanke, ki ga poje še najbolj izbirčen otrok

Mama svojim izbirčnim otrokom pripravlja obroke, ki so unikatne kreacije. Dejansko že otroci jedo z očmi.

Mati treh otrok (8, 10 in 12 let), ki so izbirčni pri jedi, vsak obrok spremeni v umetniško delo. Sploh ne pomembno, če je za obrok predvideno sadje, zelenjava, cmoki, rezanci ali pecivo. Vsaka jed je kreacija, ki jo njeni otroci z največjim veseljem snedejo. Zakaj? Na njihovem krožniku namreč lahko pričakujete Disneyjeve like iz animiranih risank Svet igrač, Pošasti iz omare, Miki miška ter tudi Medvedek Pu in prijatelji. Narejeni oz. rezbarjeni so iz kivija, melon, piškotov in celo jajc.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by えとにママ (@etn.co_mam) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by えとにママ (@etn.co_mam) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by えとにママ (@etn.co_mam) on

   

  Skrbna mati nima izobrazbe in niti tečaja iz gastronomije oz. prehrambne umetnosti. Enostavno izvaja slog japonske umetnosti, ki se imenuje kyaraben. Gre za dodelan stil, ki vsebuje hrano in katerega končni produkt je videti kot animiran lik, žival, rastlina in tudi človek. Nemalokrat traja tudi celo uro preden je jed dokončno pripravljena tako, da jo otroci zagotovo pojedo.

  S kyaraben umetnostjo se je začela ukvarjati, ko je njena srednja hči (zdaj 10 let) postala izbirčna pri jedi. Zato je poskusila s tem, da ji naredi vizualno bolj privlačen obrok. Ko je videla, da otroci tako pripravljen obrok z veseljem pojedo, je s tem nadaljevala in svoj slog izpopolnjevala.

  Svoje kreacije je začela objavljati na Instagramu in kmalu je zbrala več kot 150.000 sledilcev. Spremljate jo lahko na ent.co_mam.

   

   DOSTOP.si (vir)
  ent.co_mam

  Sorodni članki

  Back to top button