Prehrana

(Brez)alkoholni sladoled z okusom po koktajlih? Must-try tega poletja

Vroč junij se je prevesil v še bolj vroč julij in edina stvar, ki vas lahko ohladi v tej vročini, je kepica slastnega sladoleda. Veš, da obstaja tudi sladoled z okusom po koktajlih?

Alkoholni sladoled

Alkoholni sladoled seveda ni nobena novost, saj ga lahko zlahka pripravimo z nekaj kapljicami alkohola. Rum punč na primer vsebuje, kot že samo ime namigne, določeno količino alkohola. Tudi nekateri drugi okusi že v svoji osnovi vsebujejo alkohol, saj je to narava recepta. Takega sladoleda pa posledično ne morejo uživati otroci in nosečnice.

Alkoholni sladoled brez alkohola

Na srečo obstaja tudi alkoholni sladoled brez alkohola. Ali to ne pomeni, da imamo potem samo sladoled? Ja in ne. Imamo namreč sladoled, vendar z okusom po alkoholu. Bogati vonji in okusi znamenitih koktajlov so namreč ujeti v aromate, s katerimi lahko pripravimo brezalkoholne sladolede in koktajle. Po okusu se približajo svojim alkoholnim dvojčkom, vendar ne vsebujejo niti kapljice alkohola.

V kakšnih koktajlih lahko uživate?

Odlično vprašanje. Na voljo je 9 okusov, vse od znanih kombinacij, kot sta mojito in piña colada, do sladolednih klasikov, kot sta punč rum brez alkohola in malaga. Letošnjo novost predstavlja rok chéri, ki združuje najbolj slastno kombinacijo čokolade in češnje. Ta okus je tudi veganski, poleg tega pa so veganski tudi malaga, mojito in punč rum brez alkohola.

Kje lahko uživam v tem (brez)alkoholnem sladoledu?

Brezalkoholne sladolede z okusom po znanih koktajlih proizvaja goriško družinsko podjetje Rokmar d. o. o. Njihove sestavine za pripravo sladoleda uporabljajo sladoledarji po celi Sloveniji in Evropi, organizirajo pa tudi tečaje za pripravo sladoleda, kjer se ga lahko naučite delati tudi sam.

STAkrog
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button