Prehrana

Ponudniki lokalne hrane in kupci se lahko povežejo tudi na spletni tržnici

Iz mariborskega inštituta za krožno gospodarstvo Wcycle so sporočili, da so v sklopu projekta Urbana zemljina za hrano vzpostavili digitalno platformo Inno-Rural Lokalna! Zdrava! Hrana!, prek katere povezujejo proizvajalce in kupce lokalno pridelane hrane.

Platforma uporabniku omogoča pregled ponudbe zdrave, lokalne hrane in predstavi ponudnike iz lokalnega okolja. Kot so na inštitutu še zapisali v sporočilu za javnost, ponuja tudi informacijo, ali ponudnik v danem trenutku svoje pridelke prodaja na kateri koli bližnji tržnici in kateri. V kolikor ponudnika na tržnici ni, uporabniku platforma ponuja informacijo, kje in kdaj lahko ponudnika obišče na domači kmetiji.

V času epidemije je platforma tudi orodje, s katerim se lahko izognemo medosebnim stikom.

Vpis v platformo je za ponudnike brezplačen, poslovni odnos med ponudnikom in naročnikom pa je individualen, so dodali.

V času epidemije in preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom. Je platforma po zagotovilih inštituta tudi priročno orodje, s katerim se izognemo medosebnim stikom. Številnim ponudnikom lokalne hrane in produktov pa omogoča, da na hiter in enostaven način prilagodijo prodajne kanale, saj številni v danih razmerah strankam hrano dostavljajo na dom.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button