Prehrana

Dostop.si svetuje (summer edition): kje jesti v Mariboru?

Štajerska prestolnica ti ponuja možnost obiska mnogih gostinskih lokalov, kjer bodo poskrbeli za potešitev tvoje lakote. Preveri nekaj lokacij, ki jih lahko obiščeš, in točke, kjer lahko ob tem koristiš tudi študentske bone.

… začnimo z očitnim: pica

Vsakomur se kdaj zalušta dobra pica. Klasika, ki nikoli ne razočara, je La Cantina, ki jo lahko obiščeš pod pohorsko vzpenjačo ali v centru mesta. Poleg njihove stalne ponudbe lahko izbiraš tudi med tedenskimi malicami.

Prav tako v centru pico pripravljajo v še eni priljubljeni restavraciji, La Pizzerii, kjer že več let prisegajo na odlične pice, ki so tako tanke, da jih lahko razrežeš kar s škarjami, ki jih dobiš ob pici.

Kam na bone?

Pico na študentski bon si lahko privoščiš v Restavraciji Ancora, Pizzerii Vivaldi, Pizzerii in špageterii Al Capone, Oštariji Pizzerii Da Noi, Okrepčevalnici Pivnici Alf, Me Gusta in Cantante cafe Tabor (ki nudi tudi možnost dostave).

Čevapi!

Še ena klasika – kdo se brani dobrih čevapčičev? Najodličnejši po mnenju mnogih so v Etno hiši Baščaršija na Poštni in Gosposvetski, privoščiš pa si jih lahko tudi v Grilu Ranca, kjer te pričakujejo tako pod Pohorjem, kot tudi na Lentu in v Mercator centru Tabor.

Kam na bone?

Čevapčiče in ostale podobne dobrote si lahko privoščiš v Starem Grillu na Glavnem trgu in v City Grillu na Slovenski, ki tudi dostavlja.

Čas za spoznavanje še bolj oddaljenih kuhinj

Če si želiš nečesa bolj eksotičnega, se lahko odpraviš tudi na izlet po tujih kuhinjah Maribora. Z vietnamskimi okusi te pričakujejo v Ngonu, okusu Vietnama na Glavnem trgu in v Dobro jutro Vietnam na Slovenski. Na Tajsko lahko potuješ v Chutys v Europarku, na Japonsko v Miyabiju na Betnavski, na Kubo v Cantante Cafe Tabor in v Mehiko s Takosom v Europarku.

Kam na bone?

Opcijo koriščenja študentskega bona ponuja več kitajskih restavracij (Big Panda, Gostilna Zlati lev, Kitajska palača, Kitajska restavracija Zlata srna (vse z dostavo), Kitajska restavracija Azija, Kitajska restavracija Zvezda), turške okuse lahko preizkusiš v Istanbul Turška kuhinja, začutiš mestni utrip London Street fooda ali povohaš bližnji vzhod z Mr. Falaflom. Od prej naštetih pa bone ponujata Cantante in Chutys.

In morda še kaj bolj finega?

Ko ti zadiši kaj bolj posebnega, pa se odpravi na začetek Poštne, kjer te v Fudu čakajo specialitete svetovnega ranga, pripravljene z lokalnimi sestavinami. Dražji od povprečnega bureka, a cenovno izjemno dostopni za ponudnika, ki se lahko pohvali s svetovnimi priznanji.

Če se ti lušta kaj bolj prefinjenega, lahko obiščeš tudi Jack & Joe Steak and Burger Club, ki so priljubljeni restavraciji na Lentu z značilnimi steaki in hamburgerji pred kratkim dodali še povsem novo lokacijo na Limbuškem nabrežju.

Mmmm …

Odličnih gostinskih ponudnikov pa je v Mariboru še ogromno – mi smo izpostavili le nekaj izmed njih. Ker je poletje, pa ob raziskovanju svojih gurmanskih možnosti ne pozabi preveriti, kdaj je kateri izmed obratov na kolektivnem letnem dopustu. Posebnosti glede študentskih bonov pa spremljaj na spletni strani Študentske prehrane. Pa dober tek!

Sara VOCOVNIK
Unsplash, Instagram

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button