Kultura

V drami o nürnberških procesih v glavnih vlogah Russel Crowe in Rami Malek

Z oskarjem nagrajena igralca Russell Crowe in Rami Malek bosta odigrala glavni vlogi v zgodovinski drami Nürnberg o nürnberških procesih po koncu druge svetovne vojne. Igralsko zasedbo je nedavno razkrila produkcijska hiša Walden Media. Režijo bo prevzel James Vanderbilt.

Film bo temeljil na knjigi Nacist in psihiater, ki jo je napisal ameriški pisatelj in novinar Jack El-Hai. V njej je opisal srečanje med mladim ameriškim vojaškim psihiatrom Douglasom Kelleyjem in nacističnim maršalom Hermannom Göringom, ki je preživel konec vojne in so ga ujeli ameriški vojaki.

Kelley je leta 1945 dobil priložnost, da je Göringa več mesecev zasliševal, medtem ko se je pripravljalo sojenje vodilnim nacističnim vojnim zločincem. Göringa so leta 1946 obsodili na smrt, a se je usmrtitvi izognil s samomorom.

Psihiatra bo odigral Rami Malek, ki je zaslovel z vlogo Freddieja Mercuryja v filmu Bohemian Rhapsody. Russel Crowe, znan iz filma Gladiator, bo upodobil Göringa, v vlogi glavnega tožilca na nürnberškem procesu, ameriškega sodnika Roberta H. Jacksona, pa bo nastopil Michael Shannon, ki je nazadnje zaigral v akcijskem filmu The Flash.

Dramo bodo začeli snemati februarja 2024 na Madžarskem, je poročal filmski spletni portal Deadline.

STA
Commons Wikimedia

Sorodni članki

Back to top button