KulskoZabava

Na Oktoberfestu pivo teklo v potokih

Na Oktoberfestu letos spili 7,5 milijona vrčkov piva

Tradicionalni Oktoberfest, ki se je v nedeljo, 7. oktobra, zaključil, je letos obiskalo 6,3 milijona ljudi, ki so spili 7,5 milijona vrčkov piva.

Zaradi toplega vremena je Oktoberfest letos obiskalo 100.000 ljudi več kot lani. Letos so spili toliko piva kot lani, poraba brezalkoholnih pijač pa se je glede na lani povečala za deset odstotkov.

To je morda tudi posledica tega, da so se brezalkoholne pijače, kot so limonada in gazirane pijače, letos v povprečju pocenile glede na lani. Litrski vrček piva pa se je v povprečju podražil za več kot tri odstotke in je bilo treba zanj odšteti od 10,80 do 11,50 evra.

Organizatorji izpostavljajo tudi podatek, da je število kaznivih dejanj letos za deset odstotkov nižje kot leta 2017. Kljub temu je na letošnjo prireditev, ki se je začela 22. septembra, senco vrglo prav nasilje – eden od obiskovalcev je namreč umrl zaradi udarca v glavo, ki ga je utrpel v pretepu.

Prireditev, ki velja za enega od simbolov Nemčije, izvira iz zabave ob poroki bavarskega kralja Ludvika I. 12. oktobra 1810. Kasneje so jo premaknili na zgodnejši čas, ko je vreme v bavarski prestolnici običajno lepše, ime pa je ostalo.

Od leta 1810 Oktoberfesta niso pripravili le 24-krat. Odpovedali so ga v času obeh svetovnih vojn, med epidemijo kolere in v obdobju hiperinflacije v dvajsetih letih prejšnjega stoletja.

Pa ti, si že obiskal Oktoberfest ali imaš to še v planu za prihodnost? V kolikor ga še nisi te ravno danes, torek – 9. oktober, čaka enkratna priložnost. Na Štuku se bo odvila Pivovijada: Beer Bulli edition, in sicer 10. jubilejna. Pivovijado na Štuku že poznamo. Sonček, terasa, točeno pivo, odlična družbe, živa glasba, DJ … Zdaj pa se ji bo pridružil še Beer Bulli.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSTA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button