Šport

Metka Lobnik postala mladinska evropska prvakinja v judu

Zadnji dan mladinskega evropskega prvenstva smo Slovenci dobili tudi mladinsko evropsko prvakinjo, to je postala Metka Lobnik v kategoriji do 78 kilogramov.

Metka Lobnik je svoj tekmovalni dan pričela z zmago nad Portugalko Moreira že v prvi minuti dvoboja. Takrat si je priborila zmago z metom za ippon. V četrtfinalu si je nekaj sekund pred koncem rednega dela priborila wazari proti Nizozemki Van Harselaar. S tem si je zagotovila mesto v polfinalu. Vrata v finale si je odprla z zmago v zelo izenačenem dvoboju z Italijanko Mengucci. Nato si je v drugi minuti podaljška priborila wazari. Za naslov mladinske evropske prvakinje se je pomerila z Nizozemko Hooi. Tretjo nosilko turnirja je Metka premagala po dobrih 30 sekundah borbe z metom za ippon. Z zmago si je priborila naslov mladinske evropske prvakinje v kategoriji do 78 kilogramov in v Poreču je zadonela slovenska himna.

Metka Lobnik: naslov predstavlja motivacijo za nadaljnje delo

Po zmagi nam je Metka povedala: “Občutki v tem trenutku so neverjetni, mogoče se še trenutno sploh ne zavedam naslova. Naslov evropske mladinske prvakinje mi predstavlja potrditev dosedanjega dela, nagrado za vložen trud in hkrati motivacijo za nadaljnjo delo. Na finalno borbo sem se pripravila kot na vsako drugo borbo. Poskušala sem se čim bolj umiriti in skoncentrirati. V glavi sem imela plan, ki ga je pripravil trener Mitja Jenuš. Pomagali pa so tudi ostali člani ekipe s katero sodelujemo. Vse današnje borbe so bile težke, posebej pa sem zadovoljna, da sem premagala nosilko srebrne medalje z lanskega svetovnega prvenstva.”

Skozi izločilne boje kategorije nad 78 kilogramov se je Nicki Norčič prebila z zmago nad Litvanko Kmieliauskaite z ipponom. V četrtfinalu je morala priznati premoč Nizozemke Kamps, ki si je v 10 sekundi podaljška priborila zlato točko z wazarijem. V repasažu, ki bi jo pripeljal do borbe za bronasto kolajno si je v drugi minuti borbe za zlato točko wazari priborila Romunka Miler in Nicki izločila iz nadaljnjega tekmovanja. Nicki Norčič je tako zasedla 7. mesto na mladinskem evropskem prvenstvu.

 

 Judo zveza Slovenije
 judoslo.si

Sorodni članki

Back to top button