Šport

Wings for Life World Run – Letos bomo tekli sami, a skupaj!

Vse je enkrat prvič. Letošnji globalni tek Wings for Life World Run bo prvič doslej potekal izključno z mobilno aplikacijo!

3. maja se bo tek z aplikacijo za udeležence po vsem svetu pričel ob natanko isti uri – ob 13h po lokalnem času. 100 % startnin bo namenjenih raziskavam poškodb hrbtenjače, za poživitev teka z aplikacijo pa bosta poskrbela virtualno zasledovalno vozilo in mobilni radio.

Kako se udeležiti teka v času COVID-19?

  • Naloži si aplikacijo prek App Store ali Google Play.
  • Poišči traso v naravi, daleč od mestnega središča in s tem poskrbi za upoštevanje omejitev v zvezi s preprečevanjem okužbe s COVID-19.
  • Sestavi ekipo. Lokalni ukrepi vam dovoljujejo, da vsi, ki živite v istem gospodinjstvu, lahko tečete skupaj (največ 5 oseb). Starostne omejitve za udeležbo na teku ni, ekipo pa ustvarite tukaj.

Ideje za enkratno izkušnjo teka kljub omejitvam

  • Izberite unikatno ime svoje ekipe – ali pa tako, ki ga samo vi razumete.
  • Izberite svoj videz – majice s posebnim sporočilom, vsi v isti barvi, pustni kostumi, barvna krila – omejitev ni.
  • Vaša ekipa je lahko zasebna (pridružijo se ji lahko vaši prijatelji iz drugih občin, čeprav ne boste fizično tekli skupaj) ali javna (pridruži se ji lahko kdorkoli s celega sveta).
  • Morda imate poseben razlog za udeležbo na teku? Delite ga z #wingsforlife #worldrun in k udeležbi spodbudite tudi druge.
  • Slike in video posnetke svojih priprav na tek lahko delite na družbenih omrežjih in pridobite zveste navijače.

Pomembno: Če imaš občutek, da se te nekaj loteva, ali pa si bil v stiku z okuženim, se teku letos izogni.

Potek virtualnega tekaškega tekmovanja

Na dan tekmovanja poskrbi, da imaš polno baterijo na telefonu. Aplikacija te bo ves čas obveščala o oddaljenosti zasledovalnega vozila. Ne glede na to, kje bo tvoja trasa – zasledovalno vozilo te bo našlo in ujelo. Tukaj lahko že vnaprej predvidiš, kdaj te bo ujelo.

Ko te ujame, je zate tekmovanja konec in čas je za proslavljanje dosežka. Tvoje ime se bo izpisalo na globalni razvrstitveni lestvici. Ne glede na to, kako daleč ti uspe priti – zmagovalec si ti, saj pomagaš poiskati zdravilo za poškodbo hrbtenjače.

Potrebuješ novo opremo za tek? Najdeš jo tukaj!

Podoživi enkraten občutek globalne povezanosti, ko ves svet istočasno teče kot eno za dober namen.

Zdaj pa hitro sestavi svojo ekipo, prični s treningi in se 3. maja udeleži prvega simultanega globalnega teka z aplikacijo! Vsak korak šteje. Vsak korak vodi do zdravila za poškodbo hrbtenjače.

 

 Red Bull
Marcos Ferro for Wings for Life World Run
ikona snemalec Wings for Life World Run

Sorodni članki

Back to top button