Prehrana

Začenja se jesenska izvedba tedna restavracij

Kulinarični navdušenci bodo lahko te dni ponovno uživali v tednu restavracij. Ta bo od danes do 18. oktobra potekal v več kot 100 najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah; sedem jih bo tokrat sodelovalo prvič.

V spomladanskem tednu restavracij je bilo število gostov rekordno in je prvič doseglo številko 50.000. “Ker pa je jesenska akcija vedno še bolj množična, lahko v letu 2020 pričakujemo novi rekord obiskanosti Tedna restavracij. Več kot 100.000 gostov,” so ob napovedi datuma jesenske akcije izpostavili organizatorji, podjetje Vivi.

“Čeprav so omejitveni ukrepi zmanjšali število miz in stolov v gostinskih lokalih, to ni zmanjšalo skupnega števila obiskovalcev spomladanskega tedna restavracij. V teh letih so namreč gostje … spoznali, da se dobro ne je le v restavracijah z zvezdicami, kapami in srčki, temveč v vseh restavracijah, ki sodelujejo v najbolj okusnem tednu leta,” so podčrtali.

Osnovna cena menija tudi v jesenskem tednu restavracij ostaja 19 evrov. V najbolje ocenjenih restavracijah pa bo, tako kot spomladi, lahko znašala 25 evrov. Organizatorji so ponosni, da je med sodelujočimi restavracijami 30 takih, ki so si prostor izborili tudi v slovenski izdaji Michelinovega vodnika.

V tednu restavracij sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri. Ti dvakrat letno v desetih dneh v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v treh hodih in po prijazni ceni. S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo. Poleg pa povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button