Prehrana

V medžimurskem svetu užitkov jeseni zavladajo buče

Jeseni se nam narava razodene v vseh svojih čarih in nas razvaja z raznovrstnimi darovi. Eden najbolj dragocenih in priljubljenih jesenskih pridelkov so prav gotovo buče vseh vrst in oblik.

Odete v čudovite jesenske barve in obogatene s številnimi zdravilnimi učinki so nepogrešljiva zelenjava na vsakem krožniku. Da so buče lahko prava gurmanska poslastica, dokazujejo tudi v zelenem vrtu Hrvaške, le lučaj čez slovensko-hrvaško mejo.

Družinske počitnice v objemu narave

buče, Jeseni, jesen, Družinske počitnice,
Družinske počitnice v objemu narave.

Medžimurje je popolna destinacija za jesenski družinski oddih. Najmanjša hrvaška županija je ponovno odprta za slovenske goste in tudi jeseni ponuja nešteto razlogov za obisk. V edinstvenem resortu LifeClass Term Sveti Martin vas bo pričakal svet zdravih užitkov. Udobne sobe, blagodejni termalni vrelci, več kot 27 hektarov neokrnjene narave, prepletenih s pohodniškimi in kolesarskimi potmi, ter omamne lokalne dobrote so le nekatera izmed doživetij, ki bodo razveselila vso družino. Krompirjeve počitnice so tako odlična priložnost, da po napornih mesecih sebi in svojim najdražjim privoščite sproščeno razvajanje v osrčju zelene oaze.

Kulinarično razvajanje v svetu zdravih užitkov

buče, Jeseni, jesen, Družinske počitnice,
Svet zdravih užitkov za vse generacije.

V medžimurskih termah se boste lahko prepričali, da je Medžimurje pravi raj za gurmane. V Le Batat, prvi »healthy dinining« restavraciji v širši regiji, vam bodo postregli inovativne jedi, pripravljene izključno iz lokalnih sestavin. Kuharski mojstri v restavraciji se držijo načela, da je narava vir zdravja, obenem pa znajo poskrbeti za pravo eksplozijo okusov, ki bodo razvajali vaše brbončice. V oktobru bo na jedilniku seveda vladala medžimurska kraljica jeseni – buča. Ne samo, da uživanje buč krepi naš imunski sistem, znižuje raven stresa, razstruplja telo in še bi lahko naštevali; za umetnike v svetu kuhanja je tudi vir navdiha za tisoč in en okusen recept.

Bučna pita za sladokusce

Če vas do zdaj buče še niso navdušile, je čas, da še pred letošnjo nočjo čarovnic pokusite bučno pito izpod rok medžimurskih mojstrov. Prepričali se boste, da buče niso primerne le za izrezovanje in otroško zabavo, ampak predstavljajo tudi slasten obrok ali okusno sladico. Da boste lažje dočakali »bučno«-krompirjeve počitnice, pa lahko recept preizkusite že doma.

 

LŽ / IPPR
LifeClass Terme Sveti Martin

Sorodni članki

Back to top button