Tehnologija

Igra The Sims 4 bo od sredine oktobra naprej brezplačna

Založnik priljubljene igre The Sims 4 je sporočil, da bo ta od sredine oktobra naprej brezplačna. Igralci jo bodo lahko brezplačno naložili na svoj računalnik ali igralno konzolo.

Z 18. oktobrom bo igričarska založba EA omogočila brezplačno igranje najbolj slavne igre s simulacijo življenja The Sims 4. Igra, ki ima okoli 10 milijonov aktivnih igralcev, bo na voljo za računalnike, PlayStation 4 in 5 Xbox XS in Xbox One.

Na uradni spletni strani razloga za tako odločitev sicer niso razkrili, bodo pa igralcem, ki so kupili osnovno različico igre, podarili dodatke Desert Luxe Kit. Tudi EA Play in EA Play Pro člani bodo prejeli dodatne pakete igre z razširitvami za delovno okolje njihovih Simsov in dodatke za Sims malčke.

Zagotovo pa se EA s tem ne odreka zaslužku, saj igra The Sims 4 vsebuje ogromno plačljivih vsebin, ki jih lahko igralci kupijo preko uradnih kanalov ali pa drugje. Kot poroča Hop.si, moraš na Steamu, naprimer, za vse dodatne vsebine odšteti kar 980 evrov.

Kljub temu pa serija The Sims iger ostaja ena najbolj priljubljenih serij v igričarskem svetu. Skupno igre iz serije na računalnikih, igralnih konzolah in mobilnih napravah igra kar 80 milijonov aktivnih uporabnikov.

EA bo 18. oktobra, ko bodo The Sims 4 postali brezplačni, na posebnem livestreamu ob 19. uri predstavila še druge novosti in dogajanje v ozadju. Livestream boš lahko spremljal na The Sims Youtube ali Twitch kanalu.

EA, Hop.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button