Tehnologija

Postavi svojo spletno stran!

Kako dobro poznaš WordPress?

WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravaš postaviti svojo spletno stran? Beri dalje!

 

Zakaj WordPress?

WordPressov CMS je najbolj razširjen na svetu. Za Združene države Amerike statistika pravi, da WordPress uporablja 50 odstotkov uporabnikov, sledita mu Drupal s 17 odstotki in Joomla s 7 odstotki.

WordPress premore številčno in povezano skupnost, ki posameznikom rada priskoči na pomoč (imamo tudi močno slovensko skupnost!). Ob tem pa zaradi svoje razširjenosti omogoča, da je na voljo mnogo programerjev, ki jih lahko najameš s celega sveta.

S svojo enostavnostjo in prilagodljivostjo omogoča široko paleto funkcij, kjer dve zagotovo najbolj izstopata: teme in vtičniki (ang. plugin).

Teme so vizualna maska vaše spletne strani, torej kar ti in tvoji obiskovalci vidite, ko jo obiščete. S programerjem in oblikovalcem imaš skoraj neomejeno možnosti, da temo prilagodiš svojim potrebam ali pa uporabiš tiste, ki jih s spleta lahko preneseš (nekatere tudi brezplačno) že pripravljene.

Vtičniki so funkcionalne razširitve, ki jih dodajaš svoji spletni strani, npr. kontaktne forme, različna analitična in email marketing orodja ter orodja za višjo varnost tvoje spletne strani. Velik uspeh je požel vtičnik WooCommerce, ki se ga uporablja za vzpostavitev spletnih trgovin. Skoraj 30 odstotkov vseh spletnih trgovin uporablja ravno to rešitev!

WordPressa se poslužujejo tudi največje spletne strani na svetu. Med njimi najdemo New York Post, CNN, Fortune.com, TIME.com, TechCrunch, Vogue.com, NBC … mednje lahko z malo navihanosti zapišemo tudi mladipodjetnik.si. WordPress med drugim poganja prek 70 milijonov blogov širom sveta!

Če te zanima več, pa portal Mladi podjetnik organizira delavnico za vse, ki se želijo naučiti tudi kaj več kot osnov WordPressa. Več o delavnici si lahko prebereš na spletni strani Mladi podjetnik.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMladi podjetnik (vir)
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)
https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGOne Month

Sorodni članki

Back to top button