Tehnologija

Od septembra dalje samo novi Facebook

Facebook za zdaj še dovoljuje, da lahko uporabniki preklopijo nazaj na klasičen Facebook pogled. S septembrom pa se bo ta možnost ukinila.

Facebook je to svojo večjo grafično posodobitev predstavil na konferenci Facebook razvijalcev, ki je bila leta 2019. Od konference dalje pa se je uporabnikom ponujala možnost, da lahko preklopijo na novi Facebook pogled. Nova podoba se je znebila nereda na strani in tudi markantnega modrega pasu, ki je bil na vrhu strani.

Vsi, ki uporabljajo novi Facebook še imajo možnost, da lahko preklopijo na starega. Ob spreminjanju pogleda na klasičnega pa uporabniki dobijo obvestilo, da bo klasični Facebook pogled s septembrom onemogočen. Poleg tega se uporabnikom prikaže vprašalnik, kjer Facebook zanima ali se prestavljajo na staro grafiko, ker pogrešajo nekatere funkcije. Tako preverjajo uporabniško izkušnjo in jo želijo izboljšati, preden bodo vsi morali preklopiti na novo grafično podobo.

Z novo grafično podobo je prišlo tudi nekaj drugih novosti. Recimo t.i. dark mode, ki uporabnikom belo ozadje spremeni v črno. Tega lahko uporabnik sam poljubno zamenja in bo takšen ostal, dokler se ne odloči, da ga spremeni nazaj v belo. Poleg tega pa je Facebook že posodobil mobilno aplikacijo, ki je zdaj za vse enaka.

Novi dizajn daje več poudarka na različne funkcije, ki jih želi še bolj približati uporabnikom. Največ pozornosti je namenjeno orodju za gledanje videov (Watch video) in razdelku za igre (Gaming section).

Torej, če želite še nekaj časa uporabljati stari, klasični Facebook, potem kliknite na ikono “Switch to Classic Facebook”. To jo najdete v spustnem meniju na zgornjem desnem kotu. V kolikor pri uporabi novega Facebook naletite na kakšne težave pa v istem meniju izberete možnost “Help & Support”, kjer naknadno kliknete na ikono “Prijavi težavo”.

 

 DOSTOP.si (vir)
FB News room
ikona snemalec FB News room

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button