Novice

Odpri omaro, odpri srce

Ali si vedel, da v Sloveniji letno zavržemo 25 tisoč ton oblačil? Torej vsak Slovenec zavrže 12 kilogramov oblačil na leto. Šokanten podatek, kajne?

Pa je res potrebno zavreči toliko oblačil? Ne. Lahko jih podarimo naprej, recikliramo ali pa tudi menjamo. Mladi in mlade družine ter Zavod Igrišče Maribor želijo povabiti čim večje število vrstnikov v menjalnico rabljenih oblačil in predmetov.

Z dogodkom Odpri omaro, odpri srce želijo izvesti druženje in povezovanje z vrstniki, izmenjavo rabljenih oblačil in predmetov ter opozarjati na zmanjšanje potrošnje in onesnaževanje okolja. Namen in cilji dogodka se povezujejo s cilji evropskega tedna mladih, podpirajo mlade državljane in njihov razvoj solidarnosti in medsebojne pomoči.

Dogodek bo potekal v Malem betnavskem gozdu v Mariboru, 19. aprila, med 13. in 19. uro. Vsi udeleženci in obiskovalci bodo svoje materiale razstavili po stojnicah in si izbrali uporabne stvari v zameno. Po zaključku dogodka bo ekipa mladih organizatorjev ostanke sortirala glede na namembnost in odpeljala na lokalne humanitarne organizacije.

Mlad.si
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button