IzobraževanjeNovice

Naj dijak in naj dijakinja sta Luka Vaupot in Gaja Đukanović Babič

Eden izmed tradicionalnih projektov Dijaške organizacije Slovenije, ki poteka že več kot desetletje, je razpis za Naj dijaka/Naj dijakinjo Republike Slovenije v tekočem šolskem letu. Namen projekta je izbrati aktivne dijake in dijakinje, ki so uspešni ne le na učnem področju, ampak se v prostem času ukvarjajo tudi z različnimi obšolskimi dejavnostmi, ki velikokrat ostanejo neopažene.

Na DOS verjamejo, da lahko z zdravo mero tekmovalnosti pri sodelovanju v izboru za Naj dijaka/Naj dijakinjo spodbudijo dijake k doseganju še boljših rezultatov in ob enem motivirajo tiste , ki še niso dejavni v obšolskih dejavnostih. Zato so tudi letos organizirali razpis in izbrali Naj dijaka in Naj dijakinjo Republike Slovenije za šolsko leto 2022/2023. V sodelovanju z Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje RS bodo tudi letos izbrancema podelili plaketi.

Častni naziv Naj dijaka, je razpisna komisija letos podelila Luki Vaupotu, dijaku, ki je svoje dosežke pridobil na Gimnaziji Ravne na Koroškem in sedaj obiskuje II. gimnazijo Maribor. Častni naziv Naj dijakinje, je razpisna komisija letos podelila Gaji Đukanović Babič, dijakinji II. gimnazije Maribor. Oba izbranca tudi obiskujeta program IB (mednarodne mature) in sta s svojim delovanjem v družbi, aktivnim udejstvovanjem ter odličnim uspehom dosegla najvišje število točk med kandidati za kar jima tudi iskreno čestitamo.

Razpisni komisiji je predsedoval Max Jerovčnik, predsednik Odbora za izobraževanje DOS, sestavljala pa sta jo še predsednik Dijaške organizacije Slovenije, Simon Trussevich in svetovalec Predsedstva Dijaške organizacije Slovenije, Mark Djuraševič.

Podelitev plaket bo potekala v petek, 10. marca 2023 v sklopu III. Redne seje Parlamenta DOS (predvidoma med 14.30 in 15.30), ki bo potekala v Mestni hiši v Ljubljani (Mestni trg 1, 1000 Ljubljana) za omejeno javnost. Plaketi bosta podeljeni v prisotnosti ministra za vzgojo in izobraževanje, dr. Darja Felde. Vabilo bo medijem poslano v tednu pred podelitvijo.

DOS
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button