Kulsko

Igre meseca julija 2020

Od dirkaških iger do akcij, pustolovščin in iger preživetja. S katero pa si boste vi krajšali vroče poletne dni?

F1 2020 (10. julij, PC, PS4, Xbox One)

Ustvarite svojo F1 ekipo, izberite sponzorja in tekmujte z najboljšimi vozniki na svetu. Letošnja novost je možnost casual dirk, v katerih se boste lahko pomerili s svojimi prijatelji na deljenem zaslonu. Igra vsebuje vse uradne ekipe, voznike in proge, dodani pa sta tudi dve novi dirki, Hanoi Circuit in Circuit Zandvoort.

Death Stranding (14. julij, PC)

Igra, ki ste jo sicer že imeli možnost preigravati na PlayStationu, sedaj prihaja tudi na PC. Death stranding je nenavadna mešanica hiking simulacije, znanstvene fantastike in akcije. Dogajanje je postavljeno v postapokaliptični čas, igralec pa zavzame vlogo dostavljalca in potuje skozi mesta Severne Amerike, ki se po propadu civilizacije poskušajo ponovno postaviti na noge. PC različica ponuja več možnosti grafike in s tem potencialno pravo vizualno poslastico.

Ghost of Tsushima (17. julij, PlayStation 4)

Težko pričakovana igra, ki obeta tako dobro zgodbo kot veliko akcije s samurajskim načinom bojevanja. Ghost of Tsushima je akcijska pustolovščina odprtega sveta, v katerem ima igralec možnost raziskovati različne pokrajine – starodavne gozdove, vasi in gorovja. Razvoj osebnosti protagonista je ključen za potek celotne igre, za akcijo pa je poskrbljeno z unikatnim načinom bojevanja, pri čemer se igralec uri v streljanju z lokom ter skrivanju in prikrivanju pred nasprotniki, ki jih lahko preseneti z napadom iz zasede.

Grounded (28. julij, PC, Xbox One)

Če bi združili Honey, I Shrunk the Kids s klasično igro preživetja, bi dobili Grounded. Igralec, ki se v igri skrči na velikost mravlje, se mora na vrtu ubraniti ogromnih insektov in preživeti. Ključnega pomena je iskanje orodij, ki omogočajo bojevanje in raziskovanje ter postavljanje zavetišča, ki zavaruje pred insekti – praktično vsako stvar je mogoče uporabiti. Igra je pisana in prijetna na pogled, dodatno pa jo popestrijo majhne podrobnosti. Igralec ima možnost, da se na vrtu spopade sam ali z do tremi prijatelji.

Fairy Tail (30. julij, PC, PlayStation 4, Switch)

Akcijska RPG Fairy Tail je narejena na podlagi mange o Natsu, ubijalcu zmajev, in vas popelje skozi mnoge dogodivščine iz stripov. Igralec lahko izbira med 16 liki in upravlja s skupino mogočnih čarodejev, ki jih nadgrajuje ter se tako spopada z vse močnejšimi nasprotniki. Opravljanje misij, sklepanje prijateljstev, čarovnije ognja in ledu ter druge unikatne sposobnosti so ključ do naziva najmočnejšega guilda v kraljestvu.

 

 Nuša KLEPEC / SPID.si, Red Bull
 Unsplash

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button