Kulsko

112-letni Japonec je najstarejši moški na svetu

Najstarejši moški na svetu je 112-letni Japonec Chitestu Watanabe, je sporočila Guinnessova knjiga rekordov. Pred njim je bil najstarejši moški na svetu 113-letni Japonec Masazo Nonaka, ki je umrl 20. januarja lani.

Chitestu Watanabe živi v domu za starejše občane v Niigati v osrednjem delu Japonske, rodil pa se je 5. marca 1907. Za lokalne medije je povedal, da je skrivnost njegove dolgoživosti “ne jezi se in imej nasmeh na obrazu”.

Najstarejša moški in ženska oba živita na Japonskem.

Watanabe se je po srednji kmetijski šoli preselil na Tajvan, kjer je delal v japonski tovarni sladkorja. Po 18 letih dela je med drugo svetovno vojno služil v japonski vojski.

Po vojni se je vrnil v rodno mesto Niigata, kjer je do upokojitve delal kot javni uslužbenec. 112-letnik ima pet otrok, 12 vnukov, 16 pravnukov in enega prapravnuka.

Najstarejša oseba ima 117 let

Najstarejša oseba na svetu prav tako živi na Japonskem. To je Kane Tanaka, ki je januarja praznovala 117. rojstni dan. Rojena je bila 2. januarja 1903 v vasi Wajiro, kot sedmi otrok v družini. Zanimivo je, da so ji pri 103-letih diagnosticirali rak debelega črevesa in danke, 14 let pozneje pa je Tanaka še vedno dobrega zdravja, obožuje pa tudi sladkarije.

 STA
 Pixabay

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button