GlasbaTehnologija

Spotify bo tudi v Sloveniji podražil svoje premijske pakete

Švedski ponudnik storitev za pretočno predvajanje glasbe Spotify bo zvišal cene svojih premijskih paketov v več deset državah, med drugim tudi v Sloveniji. V podjetju so kot razlog navedli, da jim bo to omogočilo nadaljnji razvoj ponudbe na hitro razvijajočem se trgu pretočnih vsebin, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Spotify je podražitve predvidel v več kot 50 državah po svetu, med drugim v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Franciji, Avstriji, Italiji, Španiji, na Portugalskem, v Belgiji, na Danskem, Finskem, v Bolgariji, Grčiji, Makedoniji, na Malti, Cipru, Hrvaškem, v Črni gori, BiH, na Kosovu in tudi v Sloveniji.

V ZDA se bodo cene paketov npr. zvišale za en dolar, tako da bo treba po novem za premijski individualni paket odšteti 10,99 dolarja, za premium duo do 14,99 dolarja, za premijski družinski paket pa do 16,99 dolarja.

V Sloveniji je bilo treba po podatkih Spotifyja iz maja za individualni premijski paket odšteti 5,99 evra, za premium duo 7,99 evra, za premijski družinski paket pa 9,99 evra. Po novem te cene znašajo 6,49 evra, 8,99 evra in 10,99 evra.

Pred tem že odpuščanja in spremembe

Spotify je v zadnjih mesecih poskušal povečati dobičkonosnost z več sto odpuščanji in prestrukturiranjem enote za podkaste, ki jo je postavil z milijardami dolarjev naložb. Kot so sporočili na začetku junija, Spotify v večini držav ostaja ena najbolj priljubljenih platform za zvočne podkaste, ob tem pa številka ena v ZDA.

Januarja je pretočni velikan dejal, da ukinja približno 600 delovnih mest ali šest odstotkov svoje delovne sile, pri čemer je priznal, da se je med pandemijo covida-19 prehitro razširil.

Povišanje cen prihaja v času, ko je trg avdio in video pretočnih storitev pod naraščajočim pritiskom vlagateljev, da povečajo donosnost po letih dajanja prednosti rasti števila uporabnikov.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button