Tehnologija

VALÚ za plačevanje študentskih subvencioniranih obrokov

Skoraj zagotovo imamo, kamorkoli gremo, s seboj svoj pametni mobitel, ki vse bolj postaja večfunkcijska naprava za različna opravila in storitve. Služi nam za komunikacijo, navigacijo, fotografiranje, igranje iger in vedno bolj tudi za plačevanje. Za sledenje je rešitev aplikacija VALÚ.

Pametna denarnica VALÚ je mobilna aplikacija, katere namen je, da bi (vsaj v nekaterih situacijah) lahko nadomestila običajno denarnico. Glede na to, da imamo na svojih mobitelih shranjene tudi številne kartice ugodnosti, je povsem logičen korak tudi uporaba mobitela za plačevanje.

Plačevanje subvencionirane študentske prehrane

Vsaka od storitev mobilnega plačevanja ima nekaj svojih posebnosti in razlik v delovanju. Vendar pa je vsem skupna glavna ideja – poenostavljeno plačevanje na digitalen način, brez potrebe po gotovini in karticah.

VALÚ je uporabnikom na voljo kot mobilna aplikacija. Aplikacija na enem mestu združuje storitve mobilnega plačevanja, prenosa sredstev med uporabniki, delitve računa, pa tudi storitve identifikacije in uporabe lokalnih infrastrukturnih storitev, kot sta na primer nakup vozovnic Slovenskih železnic ali povezovanje z aplikacijo in doplačilo za študentske bone. V ospredju je seveda plačevanje, ki bo verjetno zanimalo največ uporabnikov.

VALÚ se zna povezati tudi z drugimi aplikacijami. Trenutno ga lahko povežete z digitalno Urbano, aplikacijo Popkart, ki služi hranjenju kartic zvestobe, in aplikacijo za študentsko prehrano (Android, iOS). Prepričani pa smo, da bo v prihodnje še več takšnih aplikacij.

Polnjenje pametne denarnice

Denar lahko vanjo prenesemo na tri načine: s plačilno kartico, z nakazilom prek bančnega računa in, najbolj enostavno, prek VALÚ Monete. Pri slednjem načinu se vam enako kot pri neposrednem plačevanju prek VALÚ Monete znesek obračuna pri naslednji položnici za telekomunikacijske storitve. Še ena prednost, ki jo ponuja prenos denarja prek VALÚ Monete, pa je tudi samodejna polnitev. Če vključite to možnost, se vam račun VALÚ samodejno napolni, kadar vam na njem zmanjka denarja. Primer: na prodajnem mestu želite kupiti nekaj, kar stane 10 evrov, na računu VALÚ pa imate 7 evrov. Z vključeno možnostjo samodejne polnitve se bo vaš račun samodejno napolnil za razliko, ki vam manjka za plačilo, tako da boste lahko brez težav poravnali račun.

 

DOSTOP.si / Tehnik TS / Andrej PIRNAT
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button