Tehnologija

4 ustvarjalni načini, kako ljudje uporabljajo ChatGPT

ChatGPT je klepetalni robot oz. chatbot, podprt z umetno inteligenco, ki lahko ustvarja besedila, presenetljivo (ali srhljivo) podobna človeškim. Od razlaganja šal do iskanja dela - tukaj so štirje ustvarjalni načini uporabe popularnega bota.

Raziskovalni laboratorij OpenAI, ki stoji za revolucionarno umetno inteligenco za pretvorbo besedil v slike, DALL-E 2, je 30. novembra javnosti predstavil svojo najnovejšo stvaritev. ChatGPT je klepetalni robot, podprt z umetno inteligenco, ki je sposoben zelo podrobnega odgovarjanja na zastavljena vprašanja.

Za testiranje vrhunske tehnologije se je v petih dneh prijavilo več kot milijon ljudi, njihovi poskusi pa zdaj preplavljajo internet. Uporabniki se namreč čudijo izjemni naprednosti robota. Ob tem pa je potrebno izpostaviti, da je robot res izvrsten z oblikovanjem besedil, to pa še ne pomeni, da je smiselno verjeti vsemu, kar zapiše. Popolnega zaupanja pri ustvarjanju programerskih kod si torej ne zasluži, a kateri so štirje ustvarjalni načini, kako se s ChatGPT-jem vseeno pozabavati?

1 Pisanje scenarijev za filme

Številni uporabniki so že preizkusili, kakšen potencial ima ChatGPT ob vstopanju v filmske vode. Pri ugotavljanju njegovega znanja za pisanje naslednje hollywoodske uspešnice so prišli do različnih rezultatov. Nekateri (tudi uporabnik spodaj) so dobili odlične ideje, spet drugim pa chatbot scenarija ni želel napisati.

2 Svetovanje o potencialnih side hustlih

Twitter profil @aifunhouse se sicer ukvarja s podajanjem nasvetov in vodnikov, kako uporabljati umetno inteligenco, občasno pa je rednim službam potrebno dodati tudi kakšen stranski zaslužek. ChatGPT so vprašali, kakšen side hustle izbrati, in kako ga začeti.

Chatbot je pripravil petstopenjski načrt za zagon spletnega podjetja, ki je vključeval nasvete za izdelavo spletne strane in spodbujanje prometa. To pa še ni vse – umetna inteligenca je ob tem predlagala tudi seznam možnih izdelkov in storitev, ki bi jih lahko prodajali. Seveda z nasvetom naj pred tem izvedejo raziskavo trga.

3 Pripovedovanje šal

Kdo bi si mislil, da je umetna inteligenca odlična tudi na področju pripovedovanja šal? Te so včasih izredno smešne, včasih pa spet tako slabe, da smešne šele postanejo. ChatGPT pa lahko poleg pripovedovanja šale tudi razlaga.

4 Oblikovanje strategije za hujšanje

ChatGPT je sposoben tudi ustvarjanja predlogov načrtov za hujšanje, vključno s priporočili glede prehrane in vadbe. Preveri, kako je chatbot odgovoril uporabniku @anothercohen. Pri upoštevanju omejitev, ki jih je uporabnik vnesel, robot res ni bil preveč uvideven, uspelo pa mu je izračunati njegove prehranske potrebe, pripraviti dnevne menije in podrobne opise živil.

DOSTOP.si / SV
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button