KulskoKultura

Hollywood v Piranu: snemali bodo Netflixov film z Markom Wahlbergom

Od ponedeljka pa vse do 4. oktobra bo Piran postal kulisa akcijskega filma, ki ga bo snemala tuja snemalna ekipa z zvezdniškimi igralskimi imeni, kot so J. K. Simmons, Halle Berry in Mark Wahlberg. Ker bodo v starem mestnem jedru snemali zahtevne kaskaderske kadre, na piranski občini pozivajo prebivalce in obiskovalce k potrpežljivosti.

Po pisanju Primorskih novic je produkcija, ki jo gosti Piran, Netflixov akcijski triler Our Man from Jersey, ki ga režira Julian Farino. V eni od glavnih vlog nastopajo Halle Berry, Mark Wahlberg in oskarjev nagrajenec J. K. Simmons. Poleg njih pa še Jackie Earle Haley, Jessica De Gouw in Adewale Akinnuoye-Agbaje.

Portal IMDB v napovedniku filma povzema, da gre za zgodbo prizemljenega gradbenega delavca iz Jerseya Mikea, ki ga bivše dekle iz srednješolskih časov Roxanne vpelje v svet vohunov in tajnih agentov.

Ekipa produkcijske hiše Pakt Media bo v Piranu za logistične potrebe in varno izvedbo snemanja ter vseh udeleženih v prometu starega mestnega jedra in širše, v tem času izvajala posebni prometni režim, zaradi katerega bo občasno omejen dostop do snemalnih lokacij, po principu občasnih do 15-minutnih popolnih zapor cest, trgov in ulic.

Kot zagotavljajo na občini, stanovalcem dostop do njihovih prebivališč ne bo v nobenem primeru onemogočen, le občasno časovno omejen, zato vse prosijo za strpnost in razumevanje.

Koristi snemanja pa ne bo občutil le Piran, ampak celotna slovenska obala. Hollywoodska ekipa bo namreč štela kar 1200 ljudi, ki bodo potrebovali tudi nastanitev in prehrano. Po informacijah Primorskih novic pa naj bi kadre za ta film te dni snemali tudi v Trstu, ena od snemalnih lokacij v naši bližini pa naj bi bila tudi Pulj.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button