KulskoŽivljenjski slog

Osmi marec: šopek osnovnih vodil za sodobno žensko, drugič

Danes je osmi marec, dan, ko slavimo vse, kar je ženskega. Preveri drugi del šopka osnovnih vodil za sodobno žensko. Tokrat o ženskem spolnem zdravju in energiji, poznavanju naših teles in komunikaciji z notranjo boginjo.

V prvem delu osnovnih vodil za sodobno žensko smo obdelali dobro počutje žensk, pomen preventive in samopregledovanja ter področje sprostitve. Danes sledijo vodila o ženskem spolnem zdravju in energiji, poznavanju naših teles in komunikaciji z notranjo boginjo.

Spolno življenje in spolna energija

Področje ženskega spolnega življenja je zelo širok pojem. V osnovi je pomembno, da je spolnost varna, ženski intimni deli pa urejeni in ljubljeni kot najdragocenejši tempelj. Tako pri spolnih odnosih obvezno poskrbi za zaščito in poskrbi za redna testiranja na spolno prenosljive bolezni.

Urejeno spolno življenje poleg številnih blagodejnih učinkov na psiho predstavlja tudi mnoge fizične prednosti. To pa ni omejeno samo na ženske, ki so v zvezi. Del zdrave spolnosti je namreč tudi odnos same s seboj. Tako lahko sadove dobrega spolnega življenja uživamo tako same kot tudi s partnerji. Ključnega pomena pri tem sta spoznavanje in sprejemanje telesa, v katerem živimo.

8. marec, ženske, ženska, marec, dan žena, naravna kontracepcija, spolnost
Žensko telo je tempelj, ki ga je potrebno obravnavati s pozornostjo in ljubeznijo.

Poznavanje lastnega telesa

Podaljšek dobrega spolnega življenja je torej tudi poznavanje same sebe. Kdaj si se nazadnje pogledala v ogledalo in si povedala vse lepe stvari, ki bi jih povedala znanki, sebi pa sicer nikoli?

Poznavanje lastnega telesa je poleg orodja za ljubezen tudi osnova, na kateri temelji naravna kontracepcija. Če se zanjo odločiš ali pa tudi ne, ti lahko njena vodila povedo veliko o tvojem telesu. Ko se boš začela osredotočati na dele svojega ciklusa, boš kmalu videla, da je vsak dan v mesecu drugačen, žensko telo pa pravi kalejdoskop doživetij in občutkov.

Komunikacija z notranjo boginjo

Zveni kot velika prispodoba, pa vendar v vsaki izmed nas biva neke vrste boginja. Nam najbolj znano žensko božanstvo je mati božja, sveta Marija, v drugih kulturah sveta pa obstajajo mnoge boginje, ki služijo različnim namenom. Ker smo ženske tudi same božanska bitja, pa moramo te božanske vibracije tudi loviti.

8. marec, ženske, ženska, marec, dan žena, naravna kontracepcija, spolnost
Ko si svoj uspeh jasno predstavljaš, se bo ta tudi realiziral.

Četudi zveni malce fantazijsko, si prava boginja vedno, ko se poslušaš, ko si dovoliš biti to, kar si in ko se prepustiš trenutku. Ko boš stoodstotno verjela vase in se videla v vsej svoji svetlobi, boš povsod okoli sebe začela opažati sporočila in usmeritve vesolja. Nate vendar pazijo egipčanska Sekhmet, grška Afrodita, hindujska Lakšmi in vrsta ostalih boginj.

Sara VOCOVNIK
Unsplash

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button