Glasba

Queen in Freddie Mercury bodo septembra izdali izgubljeno pesem

Brian May in Roger Taylor iz skupine Queen sta napovedala, da bo septembra izšla izgubljena pesem s preminulim pevcem zasedbe Freddiejem Mercuryjem. Taylor je v pogovoru na londonskem Radiu 2 povedal, da so "našli majhen dragulj, na katerega so nekako pozabili".

Bobnar Taylor je pesem originalne zasedbe Queen označil za pravo odkritje, izvira pa s snemanja 13. studijskega albuma The Miracle, ki je izšel leta 1989. Po njegovi oceni je “zelo strastna”.

O tem, kako so posnetek odkrili, je kitarist May povedal, da se je “skrival na očeh”. Če so sprva mislili, da ga ne morejo rešiti, pa so se po pogovoru s producentsko ekipo odločili drugače. “Kot da bi šivali delčke skupaj,” je povedal May.

Taylor in May sta britansko rock zasedbo Queen, ki slovi po skladbah, kot so Bohemian Rhapsody, Who Wants to Live Forever in I Want to Break Free, skupaj s Freddiejem Mercuryjem ustanovila leta 1970. Mercury je umrl leta 1991 v starosti 45 let zaradi zapletov, povezanih z aidsom.

Konec tedna sta glasbenika nastopila na praznovanju platinastega jubileja kraljice Elizabete II pri Buckinghamski palači ter skupaj s pevcem Adamom Lambertom, ki je nadomestil Mercuryja, izvedla nekaj uspešnic. Queen in 40-letni Lambert so trenutno tudi na evropski turneji.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button