Kulsko

Študentka za neizdani knjigi podpisala vsaj milijon funtov vredno pogodbo

Britanska študentka z nigerijskimi koreninami Faridah Abike-Iyimide (21) je podpisala vsaj milijon funtov vredno pogodbo za prvenec Ace of Spades in še za en roman brez naslova.

Faridah Abike-Iyimide upa, da bo njen prvenec temnopoltim mladim dal vedeti, da si zaslužijo srečen konec. Prvi avtoričin roman bo izšel junija prihodnje leto, poroča britanski BBC. Ace of Spades sodi v kategorijo mladinske literature in bi lahko bil preplet televizijskih serij Opravljivka ter Get Out. Zgodba poteka v elitni zasebni šoli, v kateri neznani vir začne širiti govorice o dveh temnopoltih učencih.

“Ob vseh protestih in institucionalizirani škodi, ki jih temnopoltim povzročajo državne ustanove, se lahko temnopolte osebe počutijo, kot da za njih ni prostora ali da nimajo svetle prihodnosti,” je dejala Faridah Abike-Iyimide, ki na univerzi Aberdeen študira angleščino in kitajščino. “Želim si, da vedo, da sem knjigo napisala zato, da lahko vidijo, da obstaja luč na koncu tunela,” je dodala.

Roman vključuje teme, ki so avtorici zelo blizu, kot so homofobija, temnopolta skupnost, institucionaliziran rasizem in raznolikost mišljenja med temnopoltimi, je njene besede povzel britanski Belfast Telegraph.

V Veliki Britaniji bo roman Ace of Spades izdala založba Usborne Publishing, v ZDA pa založba Macmillan. Pri Usborne Publishing so napovedali, naj bralci pričakujejo “eksploziven dijaški triler, ki seže globoko v srce institucionaliziranega rasizma”.

 

 STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button