KulskoŽivljenjski slog

Postani jutranja oseba!

Sovražiš jutra? Kaj pa, če ti razkrijemo skrivnost, kako postati jutranja oseba?

Na žalost s(m)o na svetu tudi ljudje, ki absolutno sovražijo jutra. Zvok budilke, zgodnja ura in tema ob pogledu skozi okno za večino predstavljajo mučno jutranje vstajanje, ki se nadaljuje v počasen začetek dneva.

Si med tistimi, ki radi še malo poležijo, preden zapustijo toplo posteljo? Na žalost se vstajanja ne boš nikoli znebil, lahko pa se naučiš, kako postati jutranja oseba. Ja, resnično se je možno priučiti, kako postati že na vse zgodaj poln motivacije in produktivnosti.

Na tak način se bo tvoj dan že začel pozitivno, dobri občutki pa te bodo spremljali še vse dokler se večer spet ne odpraviš v posteljo.

 

Ustvari rutino

Jutro začni z aktivnostjo, ki te bo spravila v dobro voljo. Lahko je to skodelica kave ali pa le najljubši komad.

Če boš vsak dan sledil enaki rutini, se bo tvoje telo tega navadilo. Poskušaj pred spanjem popiti skodelico čaja ali prebrati nekaj strani knjige. Sprostiš se lahko tudi na kak drugačen način, poskrbi le, da boš vsak večer rutino ponovil.

 

Prebudi se s pomočjo naravne svetlobe

Tvoje telo bo najbolj veselo zbujanja s pomočjo naravne svetlobe.

Prehod iz teme v svetlobo te bo zbudil nežneje, kot pa nadležen alarm, ki ga boš še trikrat prestavil. Zbujanja s pomočjo naravne svetlobe bo veselo tudi tvoje telo, saj se boš počutil bolj spočitega, naspanega in stoodstotno pripravljenega, da vstopiš v nov dan.

 

S telovadbo prični že zjutraj

S pomočjo telovadbe boš prebudil svoje mišice in misli ter v nov dan zakorakal maksimalno pripravljen.

Čeprav se sliši jutranja telovadna neverjetna, pa boš na tak način svoje telo spravil v pogon. Vsi vemo, da je težko, a že 15 minut bo dovolj, da osvežiš tako telo, kot tudi misli. Počutil se boš pripravljenega na vse izzive, telovadba pa te bo spodbudila k bolj zdravemu prehranjevanju čez dan. Večina ljudi se za obisk telovadnice odloči popoldne, po faksu ali službi, ko so mentalno in fizično utrujeni. Naredi svojemu telesu uslugo in v svojo rutino vključi 15–30 minutni workout.

 

Naredi nekaj poživljajočega

Po telovadbi naredi nekaj, kar te osrečuje. Mogoče je to poslušanje glasbe, pozitivnega podcasta ali pa le skodelica kave. Raziskave namreč pravijo, da bo tvoj dan boljši in bolj produktiven, če se boš prebudil s pozitivnimi mislimi.

 

Prenehaj s prestavljanjem budilke

Prestavljanje dremeža v nedogled tvojemu telesu škodi bolj, kot si misliš. Med spanjem gremo skozi več faz, med katerimi spimo različno močno. Ko te budilka zbudi sredi globokega spanja (REM – rapid eye movement), se hitro in dokončno prebudiš, zato ni potrebe po tem, da čez nekaj minut spet padeš v lahen spanec. Ta sicer naravno sledi REM fazi, vendar šele, ko se konča.

Spreminjanje navad ni nikoli lahko, zato tudi jutranja oseba ne boš postal čez noč. Potreboval boš kar nekaj vztrajnosti in časa, da se tvoje telo navadi, a že kmalu bodo jutra postala tvoj najljubši del dneva.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si / UK
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button