Kulsko

Danes se odpre Fontana piv Zeleno zlato v Žalcu

Po dobrega pol leta od jesenskega zaprtja se v soboto ob 14. uri ponovno odpira Fontana piv Zeleno zlato v Žalcu. Obisk bo zaradi okoliščin ob epidemiji novega koronavirusa potekal nekoliko drugače in z omejitvami, bo pa v Žalcu ljubitelje piva pričakalo kar nekaj novosti.

V mestnem parku v središču Žalca tako od sobote dalje ponovno pričakujejo ljubitelje piva. Skladno z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so oblikovali t. i. varno pot znotraj in okoli fontane, kjer se lahko gibljejo obiskovalci.

Znotraj fontanskega dela se bodo lahko naenkrat zadrževali le trije obiskovalci, med katerimi mora biti najmanj 1,5 metra razdalje. Razdaljo 1,5 metra označujejo tudi vse ostale talne označbe pri fontani in pri trgovini Zeleno zlato, kjer obiskovalci kupijo vrčke.

Na fontani se bo letos predstavilo 20 pivovarjev s 27 slovenskimi pivi.

Poleg tega pri vstopu v fontanski del in pri trgovini zagotavljajo razkužila, osebje pa bo dosledno upoštevalo vsa interna navodila, ki so skladna s priporočili NIJZ, so za STA pojasnili na Zavodu za kulturo, šport in turizem Žalec.

Iz fontane priteklo več kot 111.000 litrov slovenskega piva

Fontana piv v Žalcu je posvečena slovenskemu hmeljarstvu in pivovarstvu. Letos se zaradi epidemije odpira več kot mesec dni kasneje, kot je bilo sprva predvideno. Sezona namreč ponavadi traja od aprila do konca oktobra. Odprli so jo septembra 2016. Od začetka delovanja so prodali več kot 189.500 vrčkov in natočili več kot 111.000 litrov slovenskega piva.

Ena od novosti v letošnji, peti sezoni na fontani piv je, da bodo obiskovalci, ki bodo že spili svoje degustacijske količine, naložene na čipih svojih vrčkov, lahko v istem dnevu dokupili točenja za ponovno degustacijo. Dogajanje na fontani bo letos možno spremljati v živo na spletni kameri. Novosti pa sta tudi ponudba piv, varjenih na star način, in slovenskih temnih piv, so med drugim še navedli na Zavodu za kulturo, šport in turizem Žalec.

Cene vrčkov s čipi letošnjo sezono ostajajo nespremenjene in znašajo od 7,10 do 10 evrov.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button