Kultura

Prihaja nadaljevanje Dekline zgodbe

Margaret Atwood piše nadaljevanje Dekline zgodbe.

Kanadska pisateljica Margaret Atwood piše nadaljevanje svojega odmevnega romana Deklina zgodba. Pisateljica je v sporočilu za svoje bralce zapisala, da je navdih za delo, ki bo naslovljeno The Testaments (Pričevanja), našla v svetu, v katerem živimo.

Pisateljica je razkrila, da se bo nadaljevanje romana začelo 15 let po zaključku Dekline zgodbe, v ospredju pa bodo tri pripovedovalke. To bo prvo delo 79-letne pisateljice po romanu Hag-Seed iz leta 2016.

Roman Deklina zgodba (1985) je sicer najbolj znano delo Margaret Atwood. Zgodba tega utopičnega romana je postavljena v začetek 21. stoletja, ko skrajne organizacije prevzamejo oblast v ZDA. Roman uprizarja totalitarno, v imenu višjih idej do kraja razčlovečeno družbo, v kateri je del žensk namenjen izključno razplodu, naloga drugih pa je, da jih vzgajajo in nadzorujejo.

Roman so prevedli v več kot 40 jezikov, po njem so leta 1989 posneli film, uprizorili so opero in balet. Deklina zgodba je zaživela tudi kot roman v stripu, lani pa še kot televizijska nadaljevanka.

Po napovedih bo izšlo 10. septembra 2019.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSTA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button