Kultura

Biografska glasbena drama 3211 po resnični zgodbi Raste

V kinematografe prihaja biografska glasbena drama z naslovom 3211, ki razkriva resnično zgodbo o Stefanu Đuriću, uspešnem glasbeniku, ki nekega dne izgubi vse in pristane v zaporu, od njegovega prejšnjega življenja pa ostanejo samo njegove pesmi.

Biografsko glasbeno dramo sta režirala Danilo Bećković in Andrijana Stojković, scenarij je napisal Dimitrije Vojnov. V glavnih vlogah zaigrajo Stefan Đurić Rasta, Radomir Rale Milenković, Goran Sultanović, Slaviša Čurović, Milan Čučilović in drugi.

Biografska glasbena drama 3211 na redni spored v kinematografe prihaja 9. novembra 2023.

O zgodbi

Resnična zgodba o Stefanu Đuriću (bolj znanem kot Rasta), uspešnem srbskem glasbeniku, ki nekega dne izgubi vse in pristane v zaporu, od njegovega prejšnjega življenja pa ostanejo samo njegove pesmi.

To je zgodba o pravici, odtujenosti, prepoznavanju prioritet, življenjski moči, ki premaga vse ovire, in hrepenenju po svobodi, ki presega vse. Zgodba je posebna predvsem zato, ker se Rasta skozi to doživetje sooči z lastnim delom, svojimi pesmimi in načinom, kako pesmi bogatijo življenje njegovih poslušalcev. Film 3211 prikazuje transformativno izkušnjo, ki je dinamična in travmatična, vendar mu prinese odrešitev in jasnejšo sliko sveta.

Stefan Đurić Rasta je srbski reper, tekstopisec in producent iz Prištine. Znan je kot eden najbolj priljubljenih srbskih umetnikov svoje generacije. 3-2-11 predstavlja blok, nadstropje in sobo, kjer je Rasta preživel štiri mesece v zaporu.

Novi album premierno predstavljen v filmu

3211 je konceptualni cikel pesmi, v katerih Rasta, navdihnjen z vznemirljivimi in travmatičnimi dogodki iz svojega življenja, med katerimi je bil premeščen iz svojega vsakdana v zapor, naleti na drug svet – na prostor, v katerem ni njegove družine, prijateljev in sodelavcev, temveč ga navdihujejo poslušalci njegove glasbe.

Film je zasnovan v obliki vizualnega glasbenega albuma z igranimi prizori, skozi sedem novih pesmi ter igranih in dokumentarnih delov, ki zaokrožujejo zgodbo o Rastovi izkušnji. Posebnost filma 3211 je, da bo premierno predstavil pesmi iz istoimenskega albuma.

 Karantanija Cinemas
 Karantanija Cinemas

Sorodni članki

Back to top button