Kultura

Knjižnica tete Rose: Simone de Beauvoir

V četrtek, 9. aprila 2020, ob 19.00, vas Infopeka v okviru Knjižnice tete Rose vabi na pogovor o Simone de Beauvoir in enem njenih pomembnejših del "Drugi spol".

Pogovor bo potekal v angleškem jeziku; začeli bodo z uvodom o življenju in delu avtorice, kratko predstavitvijo knjige “Drugi spol”, nadaljevali pa z moderirano diskusijo.

Ker se bodo v diskusiji osredotočili na izbrane odlomke iz besedila, je zaželeno vnaprejšnje branje. Za posredovanje besedil v pdf obliki, jim pišite na naslov bojanic_filip@alumni.ceu.edu.

Pogovor bo potekal s pomočjo spletne platforme ZOOM. Povezava bo dostopna na dan dogodka tj. 9. aprila.

O Simone de Beauvoir

Simone de Beauvoir (1908—1986) je pomembna francoska pisateljica, družbena teoretičarka, politična aktivistka, feministka in eksistencialistična filozofinja. Knjiga “Drugi spol” (1949), ki je v francoščini izšla v dveh delih, je obsežna študija korenin ženske neenakopravnosti. Beauvoir v tem kanoničnem delu prikazuje in problematizira obravnavo in položaj žensk skozi zgodovino ter bralcu ponuja, za tisti čas izredno radikalno razumevanje koncepta spola. Dela, ki je močno razburilo takratno družbo pa danes ne razumemo le kot enega izmed temeljnih del feministične misli, ampak tudi filozofije 20. stoletja.

 

 Infopeka – Pekarna Magdalenske mreže
 Infopeka – Pekarna Magdalenske mreže

Sorodni članki

Back to top button