Priložnosti

Živa dvorišča – Poziv umetnikom, ustvarjalcem, kreativcem in vsem ostalim!

Morda ste že spoznali ekipo entuziastov, ki je pred desetimi leti začela kukati čez ograje na dvorišča ter odkrivala pozabljene mestne bisere. Nekateri ste morda na Živih dvoriščih že nastopili.

Živa dvorišča ste mogoče spoznali kot obiskovalci, ko ste na sprehodu skozi mesto zavili skozi mali prehod in prišli na dvorišče polno zanimivega dogajanja. Drugi pa morda zanje slišite prvič. Nič zato, nič ni zamujenega! Še vedno jih lahko spoznate in na njih nastopite!

Vabljeni umetniki, ustvarjalci, kreativci in vsi ostali!

Ekipa Hiše!, pod okriljem katerih delujejo Živa dvorišča, vabi k sodelovanju. Vabijo vse umetnike iz Maribora in okolice, da skupaj z njimi praznujete deset let delovanja našega programa. Ideja Živih dvorišč je že od vsega začetka povezovati lokalne prebivalce in umetnike ter ponuditi raznolike kreativne dejavnosti. Dvorišča želijo ponovno vzpostaviti kot prostor druženja in soustvarjanja. Naj bo to ponovno prostor, kjer so se izmenjevale najnovejše novice, informacije, pa tudi čenče. Prostor, kjer se je že od nekdaj odvijalo življenje.

Če si torej pesnik, glasbenik, žongler, slikar, fotograf, igralec, plesalec, lutkar ali kaj drugega, kar nismo našteli in bi rad skupaj z nami soustvarjal letošnji program Živih dvorišč, ki se bo odvijal konec junija in v začetku julija, vabljen, da se prijaviš na naš poziv. Letošnja rdeča nit Živih dvorišč so jeziki mesta.

Prijave se odprte do 7. junija 2020, prijavnico pa najdeš tukaj.

 

Živa dvorišča
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button