KulturaPriložnosti

Bi rad kot prostovoljec postal del Festivala Borštnikovo srečanje?

Največji gledališki festival pri nas, Borštnikovo srečanje bo letos potekal od 30. maja do 12. junija. Mariborska prizorišča so že skoraj povsem nared in v pričakovanju občinstva, festivalska ekipa pa vabi, da se jim pridružite kot prostovoljec, prostovoljka.

Priprava in izvedba festivala Borštnikovo srečanje ponujata številne priložnosti za pridobivanje izkušenj in novih znanj, spoznavanje novih vsebin in ljudi, z vsem tem pa tudi razvoj osebnih kompetenc. Ste pripravljeni postati del festivalskega dogajanja in okrepiti festivalsko ekipo, s tem pa dobiti vpogled v skrivnosti zaodrja ter festivalskih priprav in izvedbe?

Po besedah umetniškega direktorja Aleša Novaka bo festival tokrat ponudil najobsežnejši tekmovalni program doslej. »Ob tem pa tudi izbor slovenskih in tujih gledaliških presežkov v spremljevalnem programu, vključno z otvoritveno predstavo Prelisičiti hudiča svetovno uveljavljenega koreografa Akrama Khana iz Velike Britanije ter na Tednu slovenske drame nagrajeno predstavo Solo v režiji Nine Rajić Kranjac«.

V dodatnem programu tudi Mlado in Študentsko gledališče

Kot je to že običajno, pripravljajo številne dogodke v strokovnem in dodatnem programu. Med ostalimi letos tudi mednarodno konferenco o vključevanju ranljivih skupin v gledališče in socialni aktivaciji. Na njej pričakujejo več kot 30 tujih gostov, glasbeno-gledališke dogodke, bogato dogajanje pa uvajajo s sklopoma Mlado in Študentsko gledališče, ki sta posvečena usposabljanju za delo z mladimi ter študentski gledališki ustvarjalnosti.

Solo, Borštnikovo srečanje
Predstava Solo bo 10. junija uprizorjena v prostorih nekdanje Mariborske tekstilne tovarne v Melju.

Postani prostovoljec!

Pri izvedbi tako obsežnih programov so festivalu Borštnikovo srečanje v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom. Področja, kjer boste lahko nabirali neprecenljive izkušnje, se med seboj razlikujejo, tako po naravi dela kot po delovnem času. Vse informacije o festivalu in prijavnico najdete tukaj. Prijave zbirajo do srede, 18. maja na naslovu prostovoljci@borstnikovo.si

Borštnikovo srečanje, prostovoljstvo, prostovoljci
Kot prostovoljci lahko pomagate na festivalski info točki, spremljate tuje goste, skrbite za pripravo prizorišč …

Sicer pa festival ponuja tudi druge ugodnosti, med drugim nižje cene vstopnic za študente in dijake. Pa seveda druženje z vsemi sodelujočimi umetniki, ustvarjalci in gledališkimi navdušenci; udi na zaključni prireditvi s podelitvijo nagrad, ki bo v nedeljo, 12. junija v Veliki dvorani SNG Maribor.

Festival Borštnikovo srečanje
Festival Borštnikovo srečanje

Sorodni članki

Back to top button