Kultura

Knjižnica tete Rose na Noč knjige: Donna Haraway

V četrtek, 23. aprila 2020, ob 19.00, vas Infopeka v okviru Knjižnice tete Rose vabi na pogovor o delih Donne Harraway.

Uvodoma se bodo pogovarjali o življenju in delu avtorice, s kratko predstavitvijo izbranih besedil oziroma odlomkov ter nadaljevali z moderirano diskusijo. Pogovor bo potekal v angleškem jeziku.

Pogovor bo potekal s pomočjo spletne platforme Jitsi. Povezava bo dostopna na dan dogodka tj. 23. aprila.

Kdo je Donna Haraway?

Donna J. Haraway (*1945) je vodilna teoretičarka, ki se osredotoča na proučevanje razmerij med ljudmi, drugimi organizmi, stroji in drugimi ne-človeškimi entitetami. Njena dela so pomembno vplivala na razprave s področij primatologije, filozofije, antropologije in razvojne biologije. Njeno znamenito besedilo “Kiborški manifest” (1984) je doživel številne ponatise in bil vključen v razne antologije po vsem svetu. Donna Harraway je tudi vodilna akademičarka s področja ekofeminizma, v povezavi s post-humanistično mislijo in novimi materializmi. Je profesorica emeritus na Oddelku za zgodovino zavesti in Oddelku za feministične študije Univerze v Kaliforniji.

Dogodek bodo mednarodni prostovoljci, ki so del programa Evropske solidarnostne enote, s pomočjo prijatelja, in rednega obiskovalca Knjižnice tete Rose, Izidorja Gaveza.

 

 Infopeka – Pekarna Magdalenske mreže
 Infopeka – Pekarna Magdalenske mreže

Sorodni članki

Back to top button