Kultura

Ob šesti obletnici slam poezije Ožuljeni jezik gosti pesnike iz Madžarske

Mladinski kulturni center Maribor – program MKC Črka in Slam zverine v petek, 20. maja 2022, vabijo na večer slamovske poezije v družbi slovenskih in madžarskih slamerk in slamerjev, ki bodo izvedli pesniško bitko pobratenih mest.

Šesto obletnico delovanja bodo obeležili z nekoliko drugačnim dogodkom, kot smo jih vajeni. V petek, 20. maja 2022, v goste prihajajo štirje pesniki iz pobratenega mesta na Madžarskem, Sombotela, ki se bodo pomerili z izbranimi slovenskimi slamerji in slamerkami. Ožuljeni jezik bo tokrat potekal v Sodnem stolpu s pričetkom ob 19. uri.

V goste iz Madžarske prihajata pesnici Florencia Horváth in Katalin Lutor ter pesnika Bence Vincze in Zoárd Szekely. Jubilejni dogodek bo moderiral Matic Ačko, pesnik, slamer in vodja pesniškega društva Slam zverine.

Ožuljeni jezik je vsakomesečni tekmovalni dogodek interpretiranja slamovske poezije z vsakokratnim izbranim literarnim gostom ali gostjo. Na dogodku bomo v živo gostili slovenske slamerje in slamerke, ki bodo svoj nastop predhodno prijavili na naslovu ozuljenijezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na facebook strani Slam zverine.

MKC Maribor
MKC Maribor

 

Sorodni članki

Back to top button