DeloNovice

100 začetnic podjetnic bo dobilo sredstva za svoje poslovne ideje

Javna agencija Spirit Slovenija je v petek v uradnem listu in na spletni strani objavila natečaj za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model podjetnic začetnic. Na voljo je 300.000 evrov, Spirit pa želi nagraditi 100 najboljših poslovnih modelov in tako tem podjetnicam pomagati na začetku poti.

Sredstva se bodo razdelila med 100 podjetnic, ki so zanje upravičena pod pogojem, da so od 1. januarja 2022 do najpozneje en dan pred prijavo na razpis ustanovile podjetje, v katerem imajo vsaj 51-odstotni delež.

Do sredstev so podjetnice upravičene le pod pogojem, da so do prijave uspešno zaključile tudi spletno usposabljanje ABC podjetništva, ki se izvaja na petih točkah Spot Svetovanje, ter so se s svojo predstavitvijo poslovnega modela uvrstile med 100 najbolje ocenjenih.

Namen javnega razpisa, v okviru katerega je na voljo 300.000 evrov, je tako nagraditi najboljših 100 predstavljenih poslovnih modelov podjetnic začetnic ter te podjetnice s tem spodbuditi pri vzpostavljanju lastnega podjetja. Na agenciji pojasnjujejo, da jim želijo na ta način omogočiti stabilnejši začetek poslovne poti ter dvig inovativnosti in tržne usmerjenosti poslovnih modelov.

Rok za prijavo je do vključno petka, 19. maja, do 16. ure, posamezna upravičenka lahko prejme največ 3000 evrov.

STAkrog
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button