Novice

Univerza v Mariboru (UM) in koronavirus

Univerza v Mariboru je izdala načrt, s katerim želi prispevati k zmanjšanju negativnega vpliva in motenj, ki jih lahko povzroči koronavirus na vzgojno-izobraževalno in raziskovalno delo. Posamezne članice so že odpovedale vse oblike pedagoškega procesa v fizični obliki. Spodaj spremljaj aktualno dogajanje po posameznih članicah.

Četrtek, 12. marec

 • 18.30 UM od ponedeljka, 16. marca 2020, do preklica pristopa k izvedbi pedagoškega procesa na daljavo. V petek, 13. marca 2020, bo študente obvestila o tem, katere ure se bodo izvajale na daljavo in katere se do nadaljnega ne bodo izvajale in se bodo nadomeščale. UM je pripravila tudi navodila za uporabo orodja MS Teams, preko katerega bodo potekala predavanja na daljavo.
 • 18.00 Minister za zdravje, ki opravlja tekoče posle, Aleš Šabeder, je izdal odredbo o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih. Prepoved, ki velja od 16. marca do 29. marca, bo v ponedeljek zaprla vse fakultete.
 • 16.30 Ekonomsko-poslovna fakulteta (EPF) UM, javila, da 13. marca odpade ves pedagoški proces in da s 16. marcem preidejo na sistem študija na daljavo.
 • 16.30 Fakulteta za varnostne vede (FVV) UM, s 16. marcem 2020 bo fakulteta začela z izvajanjem pedagoške dejavnosti na daljavo.
 • 12.00 Študentski domovi UM uvajajo od četrtka, 12. 3. 2020, do preklica uradne ure v referatih in gospodinjah na daljavo. Prav tako ne izvajajo vselitev, preselitev in izselitev.
 • 12.00 Fakulteta za elektrotehniko računalništvo in informatiko (FERI) UM je na spletni strani javila, da so odpovedane vse oblike pedagoškega procesa na fakulteti v fizični obliki, ves študijski proces se bo 13. marca 2020 začeli izvajati preko študija na daljavo
 • 12.00 Fakulteta za strojništvo (FS) UM je na spletni strani javila, da so odpovedane vse oblike pedagoškega procesa na fakulteti v fizični obliki, ves študijski proces se bo 13. marca 2020 začeli izvajati preko študija na daljavo
 • 12.00 Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo (FGPA) UM je na spletni strani javila, da so odpovedane vse oblike pedagoškega procesa na fakulteti v fizični obliki, ves študijski proces se bo 13. marca 2020 začeli izvajati preko študija na daljavo
 • 12.00 Fakulteta za energetiko (FE) UM je na spletni strani javila, da so odpovedane vse oblike pedagoškega procesa v petek 13. marca 2020, 16. marca pa zaenkrat odpadejo le AV, LV, RV tako v Krškem kot v Velenju na fakulteti.
 • 12.00 Fakulteta za logistiko (FL) UM je na spletni strani javila, da so odpovedane vse oblike pedagoškega procesa na fakulteti v fizični obliki, ves študijski proces se bo 13. marca 2020 začeli izvajati preko študija na daljavo.
 • 12.00 Fakulteta za turizem (FT) UM je na spletni strani javila, bo spremenjen študijski proces na Fakulteti za turizem UM, študente pozivajo, da za podrobne informacije spremljajo svoje študentsko elektronsko pošto in spletno učilnico Moodle
 • 9.00 Medicinska fakulteta (MF) UM,  od četrtka 12. 3. 2020 od 12 ure dalje, prekine ves študijski proces (dodiplomski študij, podiplomski študij, vaje, seminarji, predavanja in izpiti).
  Študijski proces se bo pričel izvajati preko študija na daljavo -e-mail, Moodle oz. spletne učilnice, itd.

Sreda, 11. marec

 • 15.00 Filozofska fakulteta UM je na spletni strani javila, da so odpovedane vse oblike pedagoškega procesa na Filozofski fakulteti v fizični obliki, ves študijski proces se bo začel izvajati preko študija na daljavo.
 • 17.00 Fakulteta za naravoslovje in matematiko UM je na spletni strani javila, da so odpovedane vse oblike pedagoškega procesa na fakulteti, ves študijski proces se bo začel izvajati preko študija na daljavo.
 • 17.00 Pedagoška fakulteta UM je na spletni strani javila, da so odpovedane vse oblike pedagoškega procesa na fakulteti, ves študijski proces se bo začel izvajati preko študija na daljavo.
 • 13.00 Fakulteta za zdravstvene vede (FZV) UM, do nadaljnjega uradne ure potekajo izključno preko elektronske pošte

 

 

 

 DOSTOP.si
 arhiv DOSTOP.si

 

Sorodni članki

Back to top button