Novice

Tudi ŠOUM in študenti na pomoč v obsežnih poplavah

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) se je tudi tokrat odzvala na potrebe ob posledicah katastrofalnih poplav, ki so zajele večji del Slovenije. Študenti se bodo odpravili na pomoč na različne lokacije po Sloveniji. S svojim prostovoljnim delom ter zbrano materialno pomočjo želijo pokazati, da je mladim še kako mar za sočloveka.

ŠOUM je zbrala skupino prostovoljcev, ki bo v naslednjih urah in dneh na območju širše Slovenije pomagala pri zaščiti ogroženih objektov ter premoženja in pri odpravljanju posledic.

David Bohar, predsednik ŠOUM: »Mladi vselej radi priskočimo na pomoč, čeprav so se tudi mnogi naši sovrstniki znašli v težki situaciji. Verjamemo, da bomo s svojimi dejanji vsaj malo olajšali težke trenutke tistim, ki so jih poplave prizadele.«

Mariborski študentje so sicer prostovoljno aktivni skozi vso leto. Nedavno se je v občini Muta zaključila že 24. Študentska delovna brigada, katere glavni namen je ravno pomagati krajem, ki so jih prizadele naravne nesreče. Študenti pomagajo tudi na spomladanskih in jesenskih akcijah, kjer starejšim občanom pomagajo pri vsakodnevnih opravilih na vrtovih in okolici njihovih domov. V zimskem času odstranjujejo sneg izpred domov starejših in invalidih oseb.

ŠOUM
Facebook Neurje.si

Sorodni članki

Back to top button