KulturaNovice

Erotika po Emeršičevo: imejte se radi in veliko seksajte

Na Štukov oder je tokrat stopilo ime, ki ga vsak slehernik pozna s slovenskih odrov in malih ekranov. Bojan Emeršič je obiskal študentsko dnevno sobo. Osrednja tema: erotika.

Štukova dvorana je tokrat doživela popolno preobrazbo. Plesišče, kjer se običajno prerivamo in iščemo svoje pijane prijatelje so napolnili klasični modri stoli. Na odru pa je namesto banda, ki igra vsem poznanih pet pesmi, tokrat stal samo en človek: Bojan Emeršič. Študente je popeljal skozi korake, ki ustvarjajo popoln erotični ljubezenski recept. Osrednja tema: erotika.

Nasveti starega mačka

Bojan Emeršič je ime, ki na slovenskih ekranih in odrih za seboj nosi težo in kilometrino. Tokrat je na oder študentske dnevne sobe stopil z monokomedijo Erotika po Emeršiču, ki je prav tako otvorila Četrtkove večere kulture. Stari maček ljubezni, seksa in vsega vmes je tako spregovoril… no, o ljubezni, seksu in vsemu vmes.

Bojan Emeršič je ime, ki ga je težko spregledati, še težje pa ne prepoznati.

Moški so z Marsa, ženske so z Venere

Kar pogosto slišimo od nekoga, ki je že nekaj časa poročen, je to, kako smo si moški in ženske različni. In tudi tokrat ni bilo nič drugače. Če recimo ženske pomislijo na seks vsakih 40 minut, moškim v glavo skoči vsakih 10. Če moškega prijatelji pripeljejo domov mrtvo pijanega, ga naslonijo na vrata, zbežijo, ta pa se zvrne v prostor takoj ko žena odpre vrata, je pri ženskah popolnoma drugače. Te namreč grejo na en gin tonik s prijateljico ob petih popoldne, vrnejo pa se ob šestih zjutraj naslednji dan. Na obrazu nosijo Mona Lisa nasmešek, ki v sebi skriva vse, kar se je zgodilo preteklo noč. Kaj pa je to bilo? Samo bog ve.

Moški in ženske smo si različni, kot posledica pa med nami nastane neustavljiva erotika.

Recept za ljubezen

Med pripovedmi o seksu in ljubezni se je prav tako nekaj kuhalo. No, pravzaprav peklo. Emeršič se je, seveda pod skrbnim vodstvom, potrudil narediti najmočnejši afrodiziak na svetu. Ta je vseboval dobro mero ljubezenskih anekdot in 35 jajc. Rezultat: erotika, seveda. Med peko je bilo govora tudi  o tem, koliko si ženske med seboj povedo in kako malo si dejansko med seboj povedo moški. Če bo ženska izpovedala vsako podrobnost svojega spolnega življenja prijateljici, bo moški pogovor šel nekako takole: »Kaj, si?« »Ja.« Sledi kimanje ponosa.

Recept za afrodizijak očitno vsebuje pravilno gnetenje testa in 35 jajc.

Tudi Neža je prišla na obisk

Seveda pa je predstava leta 2020 požela tudi nagrado, a na žalost je šlo za Bodečo Nežo, ali najbolj seksistično izjavo leta. To si je prislužil odlomek, ki je bil izvirno objavljen v Delovi prilogi Vikend, a je našel tudi svoje mesto na odru. “Ni mi namreč všeč pretirana emancipacija zadnjih 15 let, ženske se borite za svoje pravice, ki pa jih že imate. To vpliva tudi na erotiko, kar pa ni prav, saj smo moški in ženske drugačni. Moški je od nekdaj lovec, zdaj pa izgublja svojo primarno vlogo.”

Marina BAJIĆ
Isidora VELIČKOVIĆ

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button