IzobraževanjeKultura

SubArt vabi v Šolo odprtih vrat

Brezplačna predavanja in delavnice za mlade

SubArt tudi letos izvaja projekt Šola odprtih vrat, ki ga sestavljajo brezplačna, zanimiva ter družbenokritična predavanja in delavnice za mlade.

V Šoli odprtih vrat se bodo letos posvetili izobraževanju zainteresiranih mladih posameznikov in skupin, za delo na področju kulturne ustvarjalnosti. Pozornost bodo namenili razvijanju določenih kadrov, ki so pomembni in nepogrešljivi del na raznih kulturnih prireditvah.

Pod strokovnim vodstvom bodo razvili skupine za multimedijsko dejavnost (foto, video in audio) in menedžment. Vsak program bo zajemal teoretični del z raznimi predavanji izkušenih strokovnjakov s področja kulturnega ustvarjanja, ter praktični del z delom na raznih prireditvah.

 

Med drugim boš lahko spoznal:

  • kako organizirati koncert, festival ali turnejo bendu (zakonodaja, možni viri financiranja, izvedbe, marketinga, bookinga, glasbenega menedžmenta itd.,
  • osnovna pravila fotografije in filmskega jezika, se spoznali z različnimi tehnikami, naučili praktičnega dela s fotoaparatom in videokamero ter osnove postprodukcije,
  • teorijo zvoka, osnovne tehnike ozvočenja, delovanje zvočnikov, mikrofonov,
  • Matej Gobec, producent/audio inženir, bo predaval o produkciji, snemanju in modernem poteku dela pri kreiranju glasbe.

Cilj projekta je vključiti, spodbuditi in povezati nove generacije mladih, audiovizualnie umetnike in bodoče organizatorje v kolesje lokalnega kulturnega dogajanja.

Delavnice so brezplačne, potrebne pa so predhodne prijave na info@subart.si. Prijaviš se lahko do 1. marca.

Več o programu in terminih najdeš na njihovi spletni strani.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSubArt, mlad.si
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780plet (vir)

Sorodni članki

Back to top button