Kulsko

Indijci se bodo preizkusili v testu iz “kravjih znanosti”

V Indiji bodo februarja priredili državni preizkus znanja iz "kravjih znanosti". Gre za najnovejši poskus hindujske nacionalistične vlade za promocijo in zaščito teh živali, ki v Indiji veljajo za svete, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Enourni preizkus znanja bo po vsej Indiji potekal 25. februarja, lahko pa ga bodo pisali otroci, odrasli in tudi tujci. Obsegal bo sto vprašanj z več možnimi odgovori v hindujskem, angleškem in 12 regionalnih jezikih.

Po navedbah agencije za zaščito krav, ki jo je ustanovila vlada premierja Narendre Modija, je namen preizkusa znanja ugotoviti, koliko ljudje vedo o kravah, ter jih izobraziti. “Ljudje se ne zavedajo prave gospodarske in znanstvene vrednosti krav,” je dejal vodja agencije Vallabhbhai Kathiria.

Za priprave na izpit so pripravili gradivo. To med drugim vsebuje informacije o različnih pasmah krav, pa tudi teorijo, da njihov zakol povzroča potrese.

“Vsi bodo dobili potrdila, najuspešnejši reševalci pa tudi nagrade in priznanja,” je sporočilo indijsko ministrstvo za ribištvo, vzrejo živali in mlekarstvo.

Modijeva vlada je krave opredelila za eno od svojih prednostnih nalog. V programe za zaščito te živali ter raziskave kravjega urina in iztrebkov je vložila več milijonov dolarjev.

V več delih sicer kulturno zelo raznolike in sekularne države sta zakol goveda in uživanje govedine prepovedana. Ponekod so se okrepili napadi na muslimane in hindujce iz nižjih kast, ki tradicionalno jedo govedino.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button