Kulsko

Beavis in Butt-Head se vračata za generacijo Z

Mreža Comedy Central (CC) je sklenila dogovor s producentom Mikeom Judgeom in bo za dve sezoni obudila animirano serijo glasbene televizije MTV iz 90-ih let Beavis and Butt-Head. Judge, ki je pravzaprav ustvaril serijo o dveh najstniških lenih zapečkarjih brez dlake na jeziku, si jo bo zdaj na novo zamislil za pripadnike generacije Z.

Beavis in Butt-Head sta gledalcem ostala v spominu po zasoljenih komentarjih na aktualno dogajanje. Ti so se dotikali tako najstniških težav s prekomerno težo in delavskih pravic kot tudi glasbenih videov in raznih medijskih trendov. Slovita pa tudi po metalskem otresanju z glavo in značilnem smehu.

“Zdi se, da je nastopil pravi čas za neumnosti,” je dejal Judge. Predstavnik CC Chris McCarthy dodaja, da sta divja najstnika zagotovo predstavljala glas generacije 90. let minulega stoletja. “Komaj čakamo, da se bosta podala v raziskovanje neznanega sveta, ki se svetlobna leta razlikuje od njunega,” pravi McCarthy.

Emmyjev nagrajenec Judge bo ob seriji za mrežo Comedy Central ustvaril tudi nekaj dodatnih posebnih epizod. Poskrbel bo za scenarije in produkcijo. Prav tako pa bo Beavisu in Butt-Headu posodil svoj glas, je pisala nemška tiskovna agencija dpa. Judge je sicer soavtor več televizijskih serij, tudi Silicijeva dolina in King of the Hill. Med drugim pa je režiral film Beavis in Butthead obdelata Ameriko iz leta 1996.

Serija je bila sicer na MTV sprva predvajana med letoma 1993 in 1997. Za eno sezono pa je bila ponovno oživljena leta 2011.

 

 STA
Pixabay
ikona snemalec Shupula

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button