KulskoŠport

Švic je tekel v potokih

Bodifit je v okviru Evropskega dneva športne rekreacije pripravil Švic Fest Maribor

V Mariboru ni osebe, ki ni povezana z rekreacijo, pa naj bo to spremljanje nogometa, hoja na Pohorje ali druga vadba. To je dokazal tudi Bodifit, ki je pripravil eno največjih brezplačnih skupinskih vadb na prostem.

Švic Fest, kot so poimenovali štiri različne sklope vadbe, je Trg Leona Štuklja zapolnil z obiskovalci in gledalci, ki jih je le zanimalo kaj se dogaja. Z dogodkom je Bodifit obeležil Evropski dan športne rekreacije (European Fitness Day) in dokazal, da si Maribor prisluži naziv Evropskega mesta športa 2018.

Pozno popoldne, ko je na trg posvetilo še zadnjih nekaj sončnih žarkov, se je Švic Fest pričel s fusion pilatesom, ki so ga vodili Bodifitovi inštruktorji: Goran, Irena in Metka. Najprej so uredili, da obiskovalci vaj niso izvajali na golih tleh ampak na steperjih, nato pa so pričeli s prvo vadbo. Pri fusion pilatesu gre za kombinacijo različnih pilates tehnik in obvladovanja telesa s pomočjo koncentracije in dihanja. Tudi tokrat je Bodifit poskrbel, da so vajam lahko sledili tudi tisti, ki se redno ne udeležujejo skupinskih vadb.

Po nežnejšem začetku je sledil energični burn hiit pod vodstvom Marije, Gorana in Nike. Marija Andrijašević je diplomirana nutricionistka in inštruktorica mnogih vadb, ki prihaja iz Hrvaške. Hkrati predava tudi na Fitnes inštitutu in s svojo energijo odlično vodi skupinske vadbe. Mariborčanom se je predstavila z visoko intenzivnim intervalnim treningom, ki je dobro uro stresal mišice obiskovalcev.

Power justfit je vodil ustanovitelj Bodifita marko Geršak. |
Irena in Goran sta Švic Fest otvorila s fusion pilatesom. |  
Med vajami so voditelji poskrbeli tudi za pravilno raztezanje mišic. |
Vadbo so z veseljem poskusili obiskovalci vseh starosti. |
Več slik najdeš na Facbook strani DOSTOP.si |

  Prvotno bi moral power justfit voditi Teddy Otieno, osebni trener iz Kenije, ki živi v Avstriji, vendar je zaradi logističnih težav vajeti prevzel kar ustanovitelj Bodifita Marko Geršak in odlični inštruktorici Asja ter Katja. Power justfit je licenčni Bodifit program, ki se s pomočjo uteži osredotoči na vse glavne dele telesa. Marko je z energičnim in zabavnim vodenjem ustvaril odlično vzdušje, ob katerem smo se tudi mi hoteli pridružiti vadbi.

  Zadnji del je spet prevzel Marko, tokrat v družbi Asje, Urše in Irene. Po treh napornih urah je bil čas za umirjeno fusion balance vadbo, ki vsebuje elemente joge, pilatesa in tai chi-ja. Prevladovali so počasni in nadzorovani gibi. Veseli so jih bili predvsem tisti, ki so telovadili že četrto uro zapored. Vadbo je spremljala umirjena glasba z zvoki Azije, ki je lepo pospremila zaključek Švic Festa. Po besedah Geršaka bo Švic Fest v naslednjih letih le še zrasel in navdušil še več ljudi.

   

  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUrška KUR
  https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Vid JERČIČ
  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMiha HORVAT

  Sorodni članki

  Back to top button