Kulsko

Helijevi baloni in kaskader, lahko si mislite kako je nadaljevanje

Profesionalni kaskader David Blaine je svoj zadnji podvig izvedel v arizonski puščavi. V zrak so ga odnesli helijevi baloni.

Kaskader David Blaine je naredil nekaj kar smo videli le v risankah in animiranih filmih. Ena izmed zadnjih bolj znanih scen je iz animiranega filma ‘V višave’, kjer helijevi baloni v zrak odnesejo celo hišo.

Helijevi baloni, imel jih je kar 53, so ga odnesli kar 7600 metrov visoko, let pa je trajal kar 30 minut. Njegov celoten podvig so spremljale kamere in vsebino v živo predvajale preko Youtube kanala. V spodnjem videu si lahko ogledate celoten podvig, in sicer od priprav do izvedbe. Polet pa se začne pri uri in 55 minutah.

Blaine je znan po tem, da iluzionist in čarovnik. Poleg tega pa izvaja še drzne kaskaderske podvige. Med drugim tudi takšne, da je bil živ pokopan ali pa da je več kot dva dni preživel v ledenem bloku. Takšno početje ni za vsakega in tega nikakor ne poskušajte doma. Njegove priprave so bile dolgotrajne in ob sebi je imel ekipo strokovnjakov, ki so poskrbeli, da se je vse srečno končalo. Naj helijevi baloni ostanejo razvedrilo za otroke ni ne prevozno sredstvo.

 

 DOSTOP.si (vir)
Pexels
ikona snemalec Youtube David Blaine

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button