Življenjski slog

Ko se par odloči za trojček: 3 osrednji tabuji

Trojčki postajajo skoraj že mainstream, še vedno pa ostajajo splošno nerazumljeni. Nekaterim se zdi, da je narobe že govoriti o zvezi treh ljudi. Običajno je trojček obravnavan kot le to – trojček, spolna fantazija za eno noč. Preveri tri osrednje tabuje o zvezah v troje.

Medtem ko je trojček (zveza ali odnosi v troje) po večini sveta velik tabu, je ponekod povsem normalno, če ima nekdo več kot enega moža ali eno ženo. Preverimo tri splošno razširjene tabuje, ki veljajo za trojčke, in ali je v njih morda kakšno zrno resnice.

1 V trojčku morata biti dve ženski (in nikakor ne dva moška)

Na tej točki se trojčki začnejo dotikati prej omenjenih spolnih fantazij. Običajno je veljalo, da fantje, ki o svojih fantazijah govorijo bolj odkrito, v trojčku poleg sebe želijo še dve punci. Kasneje se je izkazalo, da se spolne fantazije začudoma pojavljajo tudi pri ženskah. Tako je mogoče, da si ženske poleg partnerja v enačbi zaželijo še enega moškega in ne nujno ženske.

Tabu, zveza, trojčki, spolne fantazije, spolna izkušnja, seks, komunikacija
Prav nobenega pravila ni, kolikšen delež trojčka mora zastopati kateri spol.

Če razmišljaš o tovrstnih scenarijih, se moraš o tem v začetni fazi odkrito pogovoriti s partnerjem. Pred pogovorom se je potrebno zavedati, da bodo partnerjeve želje morda drugačne od tvojih (eden bo za družbo morda želel punco, drugi fanta). Ne glede na izid pogovora je pomembno, da jasno izrazita svoje želje.

Četudi tebe isti spol ne privlači, morda premisli o občutkih, ki bi jih tovrstna aktivnost lahko vzpodbudila v tvojem partnerju (in tebi). Morda je najbolje preizkusiti kar vse možne scenarije.

2 Trojček se mora zgoditi z nepoznano osebo

Običajno sklepamo, da bi bilo trojček najbolje izvesti z osebo, ki je ne poznamo. Velikokrat pa je prav nasprotno. Tako je tovrstno fantazijo lažje in bolj sproščeno izvesti z nekom, ki ga poznaš že nekaj časa in mu lahko zaupaš.

V mislih imej, da se lahko v tem primeru s tretjo osebo še bolj iskreno pogovorite in ugotovite kaj kdo čuti, kaj se mu zdi privlačno … Prav tako bo morda lažje razložiti, če si na neki točki premisliš in zadeve ne želiš speljati do konca.

Tabu, zveza, trojčki, spolne fantazije, spolna izkušnja, seks, komunikacija
S partnerjem ne pozabita na zelo odkrito in direktno komunikacijo.

Naj te ne skrbi, da bi bili odnosi s tretjo osebo kasneje nenavadni. S pravilno komunikacijo bodo vaši odnosi po trojčku enaki ali celo boljši kot pred njim.

3 Trojček bo uničil vajino zvezo

Trojček ne bo nujno uničil vajinega odnosa. Prav zaradi tega strahu je pomembno, da si pred trojčkom izmenjata svoje mišljenje in prideta do skupnih zaključkov. Spolna izkušnja, kot je trojček, lahko zvezo samo še dodatno okrepi. To pa seveda velja za primere, ko sta oba partnerja iskrena. Tako lahko skupaj odkrivata nove stvari in še dodatno poglobljata vajin odnos.

Ne bojta se preizkušati novih stvari, kakršnakoli odločitev bo pravilna, dokler bo komunikacija med vama odkrita in iskrena.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button