KulskoŽivljenjski slog

Osmi marec: ženskam prijazni Instagram in TikTok profili

Na priljubljenih družbenih omrežjih, kot sta Instagram in TikTok, najdemo veliko profilov žensk, ki tako ali drugače podpirajo ženske. Naj bo to s koristnimi nasveti ali spodbujanjem ljubezni do same sebe – preveri nekatere izmed njih.

V preteklih dneh smo v okviru najbolj ženskega meseca nanizali nekaj osnovnih vodil za sodobno žensko. Ker povprečna sodobna ženska običajno uporablja tudi družbena omrežja, moramo poskrbeti, da so naši feedi kraj pozitive in ne nenehnega primerjanja z drugimi. Tako preveri nekaj profilov, ki spodbujajo vse plati resničnih sodobnih žensk.

Ženska stran Instagrama resnično cveti

Instagram je dom mnogih dobrim motivacijskih profilov. Nekateri izmed njih, posebej namenjeni ženskam, so Female Collective (@femalecollective), Female Positivity (@femalepositivity) in The Female Lead (@the_female_lead). Na UN Women (@unwomen), GURLS TALK (@gurlstalk), Girlboss (@girlboss) in MAKERS Women (@makerswomen) najdeš vse – od izkušenj resničnih žensk do motivacijskih objav in citatov legend iz preteklosti.

Risana umetnost in lepota pisane besede

Na Instagramu najdemo tudi mnoge ženske ustvarjalke, ki s sledilci delijo svoje delo, misli in poezijo. Krasne verze najdeš pri Nikiti Gill (@nikita_gill), Cleo Wade (@cleowade) in Rupi Kaur (@rupikaur_). Dve izmed ustvarjalk, ki vedno znova postrežeta z izvirnimi grafikami iz vsakodnevnega življenja žensk, sta na primer Lainey (@lainey.molnar) in Phaedra Peer (@phaedrapeer), če ti bolj dišijo slovenske grafike, pa je prava izbira zate Kaja Berlot (@deklica_si).

Body positivity na Instagramu

Da si nekoliko oddahnemo od zaigrane popolnosti, ki jo družbena omrežja še prepogosto opevajo, je tu nekaj body positive profilov resničnih žensk, ki s svetom delijo svoje dnevne zagate. Duševni problemi, družbeno neprimerne oblike teles in vse ostalo lahko najdeš na primer pri Nelly London (@_nelly_london), Liv (@selfloveliv), Georgie Clarke (@georgie.clarke) in Kenzie Brenna (@kenziebrenna).

https://www.instagram.com/p/CXegNDgIKjZ/

Za Instagramom pa ne zaostaja niti TikTok

Vse bolj priljubljen TikTok ponuja vrsto ženskam prijaznih vsebin, ki te zaradi odličnih algoritmov pogosto najdejo kar same, sicer pa jih lahko iščeš s pomočjo hashtagov. Nekaj profilov, ki so morda vredni posebne omembe, pa so Lee (@prettywithlee) z vrsto uporabnih nasvetov o spolnosti in ženskem zdravju, Flo (@florence.simpsonn), advokatka ljubezni do same sebe in Tarah Elizabeth (@tarahelizabeth_), ki podira zastarela prepričanja o ženskah.

@tarahelizabeth_

Beautiful in all your forms ❤️ #relatable #girls #makeup #dressedup #naturalbeauty

♬ Jr Stit x bruno mars x adele – Margaux_lbt

Na tej točki pa lahko omenimo še Femigist (@xoxofemigist), ki prav tako svetuje o ženskem zdravju, in zdravnika družinske medicine The WhizDoc (@thewhizdoc), ki razlaga vse od pomembnih znakov raka na jajčnikih pa do kontracepcijskih sredstev.

Pri vseh vsebinah, ki zadevajo tvoje zdravje, pa seveda ne pozabi, da se moraš vedno posvetovati s strokovnjaki. Vsebine, ki jih najdeš na spletu, so ti lahko vodilo, o vsem, kar vidiš, pa moraš vedno še kritično premisliti, opraviti dodatno raziskavo in se posvetovati z zdravnikom.

Sara VOCOVNIK
Unsplash, Instagram
ikona snemalec TikTok

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button