Življenjski slog

Preveri 5 načinov, kako lahko izboljšaš svoje spletne zmenkarije

Aplikacije za zmenke so praktičen način spoznavanja novih ljudi, a hitro lahko pride do tega, da se jih naveličamo. Preveri nekaj načinov, kako ostati motiviran za spletne zmenke tudi v trenutkih, ko se ti zdi, da na trgu ni nič obetavnega.

Milijonom po svetu so spletne zmenkarije ponudile nove možnostiza spoznavanje ljudi. Preveri pet nasvetov, kako so lahko spletni zmenki manj zastrašujoči, kot se  zdijo na prvi pogled.

1 Bodi pošten do sebe

Na začetku se vprašaj: “kaj točno iščem v tem trenutku svojega življenja?“. Naj bo to resna zveza ali občasna večerja, vedeti moraš, česa si želiš in kaj iščeš. Jasno začrtaj svoje namere in se v tem duhu loti uporabe aplikacij za zmenkarije. Tako se boš izognil nedoseženim pričakovanjem, če veš kaj iščeš, pa boš imel tudi jasnejšo sliko, ko boš to stvar našel.

2 Jasno si zastavi “pogoje”, od katerih ne odstopaj

Vzemi si nekaj trenutkov in na list papirja zapiši pet osnovnih lastnosti, ki jih tvoj potencialni partner res mora imeti. Osredotoči se na osebne vrednote in lastnosti, ki so del osebnosti.

Zmenki, zmenkarije, zmenek, spletni zmenki, spoznavanje, aplikacije, razmerje, virtualno razmerje, pričakovanja
Razmisli o stvareh glede katerih se s partnerjem ne nameravaš pogajati.

V mislih pa imej stvari, ki človeka res definirajo. Na primer to, da je strasten in prijazen, ne to, da ima dobro službo. Če bodo osnovne “zahteve” razčiščene že v začetku, boš bolje vedel, kaj iščeš in to tudi lažje odkril.

3 Na prvi zmenek ne čakaj predolgo

Ko z nekom začutiš povezanost, je najbolje, da ga kar spoznaš. Če te je nekdo prepričal s profilom in nadaljnjimi sporočili, potem čimprej preverita, kako se ujameta v živo.

To je pomembno iz vidika, da se neko virtualno razmerje ne razvije predaleč, preden sploh veš, kakšna je dejanska energija med vama. Nihče se namreč ne želi zaljubiti v lažno virtualno podobo.

Zmenki, zmenkarije, zmenek, spletni zmenki, spoznavanje, aplikacije, razmerje, virtualno razmerje, pričakovanja
Preden se v svoje virtualno razmerje že poglobiš pregloboko, preveri svoje ujemanje tudi v živo.

4 Jasno opredeli svoje želje in pričakovanja

Do potencialnega partnerja moraš že v osnovi biti zelo iskren. Ali si želiš otroke? Ali te moti, da nekdo že ima otroke? To so želje in namere, ki morajo biti jasne že od samega začetka. Če si z nekom ne delita najbolj osnovnih prioritet, vajino razmerje verjetno nima veliko možnosti za uspeh.

5 In najpomembneje: ostani prijazen do sebe

Število dejavnikov, ki lahko vplivajo na uspeh tvojega projekta spletne zmenkarije, je ogromno. Včasih se zdi, da je proces brezupen, a ne smeš pozabiti ostati pozitiven. Če spletni zmenki ne potekajo po pričakovanjih, obstaja zelo velika možnost, da krivda ni tvoja. Četudi je v morju veliko rib, je ocean velik, ribič pa potrebuje nekaj potrpežljivosti, da ulovi kaj dobrega.

DOSTOP.si / SV
Unsplash, Pexels

Sorodni članki

Back to top button