Življenjski slog

Tinder in ostale spletne zmenkarije v času koronavirusa

Novi koronavirus je docela spremenil mnoga področja našega življenja. Dotaknil se je seveda tudi spletnih zmenkarij in uporabe aplikacij za zmenke. Najbolj znana od teh pri nas je Tinder. Kako je pandemija zaznamovala brezskrbno klepetanje in kulturo avantur za eno noč?

V času pandemije novega koronavirusa v zavetju naših domov bolj kot kadarkoli poprej potrebujemo smeh in zabavo. Ker mnogi pogrešajo tudi socialne stike, pa je vedno bolj privlačna tudi misel na uporabo aplikacij za zmenke. Podobno misleče pri nas najbolj množično iščemo na aplikaciji Tinder. V času, ko pogrešamo bližnje, lahko komunikacija z neznanci pričara občutek povezanosti in človeške bližine. Navsezadnje nam pogovor z resnično osebo velikokrat prinese nekoliko bolj pristne občutke kot ogled svežih serij in videov TikTok – seveda pa je tudi to dobra distrakcija.

Medtem ko se je povečalo število interakcij preko aplikacij in portalov za opravljanje videoklicev ter količina gledanih vsebin na Netflixu, je naraslo tudi število interakcij na aplikacijah za zmenke. Poleg enormnih količin prostega časa zdaj uporabnike druži tudi instant skupna tema za pogovor – koronavirus.

Tinder omogočil komunikacijo z uporabniki vsega sveta

Na aplikaciji Tinder k varnemu in odgovornemu ravnanju spodbujajo posebna obvestila, aplikacija pa je v okviru boja proti svetovni pandemiji naredila še korak dlje. Uporabnikom po vsem svetu je s funkcijo Tinder Passport omogočila, da klepetajo z uporabniki ne glede na to, kje se ti nahajajo – to je sicer mogoče samo pri plačljivi verziji aplikacije.

aplikacije, aplikacije za zmenke, koronavirus, Tinder Passport, booty call, tehnologija, videoklic
Še nekaj tednov bo glavnina komunikacije potekala na daljavo.

Natančnih podatkov, kako se je uporaba Tinderja v preteklih tednih spremenila, aplikacija še ni izdala, prav tako ne vemo, kolikšen je odstotek tistih, ki se tudi v času pandemije še vedno srečujejo v živo. Tinder je že pregovorno namreč oaza za iskanje avantur za eno noč oz. t. i. booty call kulture. Vsaj za nekaj tednov pa se je tovrstnim srečanjem zavoljo skupnega dobrega potrebno odreči. Sodobna tehnologija pa dandanes omogoča, da se dodobra lahko spoznamo tudi na daljavo.

Kako zmenkariti na daljavo?

Čeprav Tinder ne nudi opcije klica ali videoklica, se lahko s svojimi sogovorci povežemo na drugih omrežjih. Pri tem seveda uporabimo zdravo pamet in upoštevamo pravila varne uporabe spleta. Klepetata lahko na drugih aplikacijah, si pošiljata fotografije in meme – s tem ne moreš zgrešiti. Če sta pogumnejša, je ena izmed opcij tudi videoklic. Tako bo komunikacija nekoliko bolj podobna “resničnemu” zmenku. Opcij je skorajda nešteto – na daljavo se lahko igrata prirejene verzije mnogih iger – flašo resnice, Cards against Humanity

aplikacije, aplikacije za zmenke, koronavirus, Tinder Passport, booty call, tehnologija, videoklic
Tudi na daljavo je lahko druženje zelo zabavno pa tudi osebno.

Tudi v času pandemije in socialnega distanciranja pa ostajajo, poleg psihičnih, enake tudi naše fizične potrebe. Mnoge države po svetu v zadnjih tednih beležijo občuten porast prodaje erotičnih igračk. Če se počutiš s svojim sogovorcem dovolj blizu tudi za to, se lahko z nekaj ustvarjalnosti poigrata z mislijo, kako bi bilo, če bi bila osebna srečanja dovoljena tudi zdaj.

 

 

Sara VOCOVNIK
Unsplash

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button