Zabava

TikTok izzivi, ki ti bodo popestrili dolge dneve na kavču

Čas samoizolacije je popoln, da preizkusiš nove stvari, ki jih lahko počneš doma. Če še nisi domač s TikTokom, si lahko dneve popestriš z gledanjem ali preizkušanjem izzivov, ki so trenutno med najpopularnejšimi v tej aplikaciji.

Najnovejše socialno omrežje TikTok je namenjeno nalaganju krajših videoposnetkov, znano pa predvsem pa tem, da ga uporablja mlajša generacija. Če se odločaš, ali bi ga v času samoizolacije preizkusil ali ne, pa le pogumno, saj se tam najde popestritev za vse generacije, tudi študente. Najdeš lahko slabe šale (puns), razvedrilne zgodbe, v času socialne izolacije pa tudi precej ljudi, ki si podobno kot ti poskušajo popestriti dneve doma. Preveri, kateri so izzivi, ki jih lahko trenutno spremljaš na TikToku in preizkusiš tudi sam.

Plesi, emojiji, mačke …

Izzivi se običajno izvajajo tako, da uporabiš privzet zvok in se nanj posnameš. Najpogosteje se TikTok uporablja za različne plese, in sicer tako da osebe posnemajo prvo osebo, ki ples pokaže. Tisti, ki izzivu sledijo, ples pogosto prilagodijo, dodajo več oseb, če je prvotno v paru, ga morda opravijo sami in podobno. Najdeš lahko res ogromno število plesov, če si na tem socialnem omrežju nov, pa lahko raziščeš in preizkusiš tudi kakšne starejše.

@stuberi__ekipaiz 67 puta 😄😄😄 ##stuberi ##viral ##youcanreallydance♬ Wow you can really dance – marjoleinalberts

Eden izmed najbolj znanih izzivov je posnemanje gest po danih emojijih. S časom ga osebe vedno bolj obvladajo, zato postaja izziv vedno težji. Nekatere osebe emoji govorico obvladajo že tako, da lahko emojije posnemajo z obema rokama in obraznimi gestami.

@leonardopiacezziIMPOSSIBLE LEVEL 🥵🔥 ##destaque ##foryou ##foryoupage ##viral ##fyp ##funny ##emojidance ##emojidancechallenge♬ original sound – leonardopiacezzi

https://www.tiktok.com/embed.js

Izzivi pogosto sledijo memom in trendom, velikokrat pa se med uporabniki razširi nekaj čisto nepričakovanega. Na TikToku se že pojavljajo zadeve, ki smo jih kot otroci počeli mi, saj so še vedno zabavne. Sploh v času karantene, ko je zabava skoraj nujno potrebna.

@hanciikaaa😂🤦‍♀️♬ Page 17 – jasoncoffee

https://www.tiktok.com/embed.js

Ker preživljamo veliko časa doma, se izzivi prilagajajo tudi manjšim številom oseb in izvajanju v hiši. Tako lahko vidimo vedno več izzivov z družinskimi člani in domačimi živali. TikTokerji dokazujejo, da se lahko zabavaš tudi brez, da zapustiš hišo.

@laurelgriderMy cat HATES me but I had to see if this trend worked. 😹 ##cats ##catsoftiktok♬ original sound – laurelgrider

https://www.tiktok.com/embed.js

Če se ti zdi ideja zabavna, boš zaradi velikega nabora izzivov zagotovo našel nekaj zase. Če na socialnih omrežjih nisi tako aktiven, pa boš morda našel na TikToku uporabnike, ki se šalijo po tvojem okusu. Smeh nikoli ne škodi. Tudi sam se lahko spomniš kakšnega zabavnega izziva in ga deliš z drugimi. Kdo ve, morda boš začel nov trend.

Vedno naj bo na prvem mestu varnost

Nekateri TikTok izzivi so znani po tem, da so lahko nevarni, sploh če jih prvotno izvajajo športniki, drugi pa jih slepo posnemajo. Če za kakšen izziv nisi prepričan, da ga boš lahko varno izpeljal, raje najdi drugega. Izzivov je ogromno, zato ni razloga, da posnemaš ravno takšnega, ob katerem bi se lahko poškodoval. Videe lahko objavljajo vsi, pogosto pa se avtor izziva ne spomni, da bi lahko bil ta za nekatere prezahteven in bi na to moral opozoriti svoje sledilce.

 

izzivi, tiktok izzivi, challenges, tiktok challenge, tiktok challenges, tiktok izziv, tiktok ples, tiktok dance, zabava, karantena, izolacija, samoizolacija, korona virus, epidemija, pandemija, dolgčas,popestritev, emoji, emojichallenge, flipchallenge, dancechallenge, socialna omrežja, emojiji, nevarni izzivi, posnemanje, snemanje Mojca KUPČIČ
Unsplash
ikona snemalec stuberi__ekipa (TikTok), leonardopiacezzi (TikTok), hanciikaaa (TikTok), aurelgrider (TikTok)

Mojca Kupčič

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button